עיריית אור יהודה מכינה את העולים לכיתה א'

11/07/2016 15:40
עיריית אור יהודה מכינה את העולים לכיתה א'

במהלך השבועות האחרונים קיימה ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מפגשים עם כל התלמידים בעיר העולים לכיתה א', וסיפרה להם את הסיפור "אור ומור עולים לכיתה א'" של גלילה רון פדר-עמית המתאר את הקשיים שעימם מתמודדים ילדים בדרך לשינוי המשמעותי בחייהם. מעבר לסיפור, התקיימה שיחה של ראש העיר עם התלמידים שבה היא הקשיבה לחששות שמלווים את הילדים והציעה פתרונות.

רגע לפני היציאה לחופש הגדול, חילקה העירייה חוברת מעוצבת כהכנה לכיתה א' לכל התלמידים המיועדים לעשות את תחילת דרכם בבית הספר. החוברת "חושבים על א'" של פרופ' רחל שיף ונעה פלד חולקה עם הקדשה של ראש העיר יחד עם עפרונות צבעוניים כמתנה לקראת תחילת שנת הלימודים.

כמו כן, קבוצת הכנה ללמידה לילדים לקראת כיתה א' נפתחה בשבוע שעבר כחלק משיתוף פעולה בין היחידה העירונית להתנדבות בראשות ענת רגב אדלר לבין העובדת הסוציאלית מאגף הרווחה, שיר סופר, האחראית על מיצוי זכויות וקהילה בעירייה.

במסגרת ההכנה, הופיעה בפני התלמידים הנרגשים המתנדבת פנינה סחייק, גמלאית של משרד החינוך שמעורבת במספר פרויקטים עירוניים באור יהודה, ובמהלך שעות אחר הצהריים היא העבירה שיעורים בתחום השפה והחשבון תוך משחק והנאה.