פסטיבל "צלילי קיץ" נערך באור יהודה

11/07/2016 16:25
פסטיבל "צלילי קיץ" נערך באור יהודה

פסטיבל "צלילי קיץ" לציון סוף השנה בקונסרבטוריון אור יהודה נערך במהלך השבוע שעבר. במשך ארבעה ימים התקיימו מספר אירועים חשובים במסגרת הפסטיבל, כולל קונצרטים מגוונים, קונצרט "משפחות מנגנות" והשיא: התחרות "אור צעיר" על שם חנה קידר ז"ל זו השנה הרביעית.

במסגרת התחרות התמודדו מעל 55 תלמידים שניגנו בכלים שונים במסלולי מוסיקה קלאסית ומוסיקה קלה, וכן ניגנו שבעה הרכבים. בתחרות שפטו מוסיקאים ישראלים מהשורה הראשונה, בהם אלון אולארצ'יק, אבי בללי, גליה חי, המלחינה אביה קופלמן, ד"ר שרה זמיר וד"ר מאיר ויזל. השופטים ציינו שהנגנים הצעירים של הקונסרבטוריון הפגינו רמה גבוהה מאוד.

במוסיקה הקלאסית, גילאי 8-12, זכו במקום הראשון הפסנתרניות  איב כצנלסון (תלמידתה של נטלי וסיאנוביץ') ונעמה רולניק (תלמידתה של ורוניקה יצחק). במקום שלישי יובל דוד החלילן (תלמידתה של מירי רייך). גילאי 13-18 זכו טל גוטדינר, נגן קלרינט (תלמידתו של נועה פיגר), במקום שני אוריה דוטש (תלמידתה של ורוניקה יצחק), ובמקום השלישי זכו הפסנתרנים אמיר חדאיו ודנה אפרתי (תלמידיהם של לאה כהן), ופרס הערכה קיבל הפסנתרן יניב קורצברד (תלמיד של ורוניקה יצחק).

במסלול מוסיקה, גילאי 8-12, זכו חמישה מוסיקאים צעירים, כאשר השופטים העדיפו שלא למקם אותם בשל האיכות הגבוהה שלהם: תמר תלמודי (תלמידתה של עתליה לביא), שירה דויטש ולורן דרויוס (תלמידות של איילת כרמון), איילון לביא (תלמידתו של גבריאל טלקסטר) ולירון אזרח (תלמידתו של דור בירן). בגילאי 13-18 זכו במקום ראשון אמיר חדאיו ומעין ברויטמן (תלמידיו של גבריאל טלקסטר), במקום השני שקד יעיל, ובמקום שלישי ליהי אפלבוים (תלמידתה של עתליה לביא). תזמורת My Orchestra בניצוחו של שי בוקסבאום ניגנה בכניסה למשכן לכבוד התחרות וחגיגת סוף השנה.

כמו כן, בפעם השנייה התקיימה תחרות גם להרכבים, כאשר הזוכים  במקום הראשון הם תזמורת הקונסרבטוריון בניצוחו של קובי ליליאן, במקום השני הרכב רוק בהדרכתו של גבריאל טלקסטר, ובמקום השלישי הרכב X Project בהדרכתו של יגאל סוקולובסקי. לזוכים הוענקו פרסים בסך 14,500 שקל מטעם עיריית אור יהודה, המתנ"ס, משפחת קידר והמרכז ללימודים אקדמיים. טקס הענקת הפרסים התקיים במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וסגנה ויו"ר הנהלת המתנ"ס, אפי גוטמן. בעלה של חנה קידר ז"ל, שעל שמה קרויה התחרות תרם פרס למקום הראשון במוסיקה קלאסית והגיע עם כל משפחתו לטקס.

מנהלת הקונסרבטוריון, ד''ר חנה אג'יאשוילי, סיפרה על התחרות: "כשהתחלנו לקיים את התחרות, עשינו זאת כדי להעלות עוד יותר את  רמת התלמידים שלנו, וזה אכן מה שקורה. כשמתכוננים לתחרות, התלמידים לומדים להגיע למטרה, לעבוד קשה ולהתגבר על הקשיים, ואני שמחה לראות את הרמה הגבוהה שאליה הם הגיעו במהלך השבוע הזה".

צילומים: איליה בה