תאגיד מי שיקמה ממשיך לשדרג את תשתיות המים והביוב באור יהודה

17/07/2016 16:00
תאגיד מי שיקמה ממשיך לשדרג את תשתיות המים והביוב באור יהודה

תאגיד המים והביוב מי שיקמה אינו שוקט על שמריו וממשיך בחידוש התשתיות בעיר לרווחת התושבים. בשלוש השנים האחרונות מאז כניסת התאגיד לאור יהודה הוחלפו ושוקמו קווי מים וביוב רבים בעלות של עשרות מיליוני שקלים.

במסגרת העבודות בעיר, ולאחר שכבר החליף התאגיד בתקופה האחרונה את קווי המים ברחובות הל"ה, המעפילים, סיני, החלוצים וההסתדרות, מסיים התאגיד בימים אלו את החלפת הצנרת ברחוב אלכסנדרוני.

קווי המים הישנים ברחובות אלו היו מסוג אסבסט, אשר הונחו במקום בשנות ה-50 וסבלו מבלאי מואץ. במקומם הונח קו מים חדש עשוי פלדה דגם טריפלקס המורכב משלוש שכבות: עטיפה חיצונית פולימרית, שכבת פלדה ושכבת בטון פנימי. שלוש השכבות הופכות את הצנרת לאמינה מאוד ועמידה לשנים רבות מפני קורוזיה, סדקים ופגעים נוספים. כמו כן, הוגדל קוטר הצינור על מנת לאפשר אספקת מים יעילה לתושבי הרחובות. בימים אלו מבצע התאגיד את חיבורי הבתים האחרונים ברחוב אלכסנדרוני לקו החדש. עלות החלפת קווי המים כ-3.5 מיליון ₪.

לדברי מנכ"ל התאגיד, מר אריק מולה: "החלפת צנרת המים ברחוב אלכסנדרוני הינה חלק מתוכנית עבודה רחבת היקף בעיר אור יהודה שבמסגרתה מתבצע שדרוג תשתיות המים והביוב ברחובות רבים. החלפת הצנרת בצנרת חדשה ואיכותית תגרום לשיפור באספקת המים לבתי התושבים, עליה באיכות מי השתייה ותפחית תקלות ופיצוצים בצנרת בצורה משמעותית".

יו"ר הדירקטוריון, רו"ח זוהר נוימרק, הוסיף: "דירקטוריון התאגיד הציב בסדר עדיפות גבוה להחליף בקדימות את קווי המים מסוג אסבסט ברשויות אשר התאגיד אמון עליהן: אור יהודה, חולון, אזור ובית דגן. החלפת תשתיות המים מובילה לשמירה על איכות המים, להולכה מיטבית ולמניעת בזבוז מים".

עו"ד ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, ציינה: "יש חשיבות רבה מבחינתי בשיפור תשתיות המים והביוב בעיר, בעיקר לאור ההזנחה ארוכת השנים בנושא הזה. בין העירייה לתאגיד מי שקמה קיים שיתוף פעולה פורה שהולך ומתהדק, בכוונתנו להמשיך ולקדם נושאים נוספים שדורשים טיפול".