דלג על בר עליון
בר עליון

20 ק"ג בשר הושמדו במסעדות במבצע של השיטור העירוני

17/07/2016 16:00
20 ק"ג בשר הושמדו במסעדות במבצע של השיטור העירוני (הגדל)

מבצע לאיתור והשמדה של מזון שאינו ראוי למאכל אדם נערך בשבוע שעבר באור יהודה בהשתתפות חמישה צוותי שיטור עירוני בשיתוף הווטרינר העירוני מטעם משרד הבריאות. במסגרת המבצע, הוקמו מחסומים יזומים שבהם נבדקו משאיות המובילות מזון, וכן בוצעו ביקורות פתע בעסקים המוכרים מזון.

 

במהלך המבצע נבדקו עשרות משאיות, כאשר שתיים מהן הובילו מאפים בתנאים לא ראויים. כמו כן, משאית אחת נתפסה כמובילה דגים ומוצרי חלב בתנאים שאינם ראויים ומשאית נוספת הובילה מזון יחד עם מוצרי ניקוי. בכל המקרים הללו, המזון נבדק על ידי וטרינר והתברר שהוא טרם התקלקל, אך כל הנהגים עוכבו וקיבלו אזהרה.

 

בנוסף, נערכו ביקורות פתע בשלוש מסעדות. במסעדה אחת הושמדו עשרה קילוגרמים של בשר ודגים שאינם ראויים למאכל אדם. במסעדה נוספת הושמדו שבעה קילוגרמים של בשר שאינו ראוי למאכל אדם, ובמסעדה שלישית הושמדו שלושה קילוגרמים של בשר שאינו ראוי למאכל אדם. כמו כן, במהלך המבצע נרשם דו"ח איכות סביבה לעסק שהשליך פסולת בניין בשטח ציבורי על סך 750 ₪.

 

מנהל יחידת האכיפה העירונית, עמיחי שמואלי, ציין: "אנו ממשיכים לבצע בדיקות וביקורות, הן על אופן הובלת מזון והן במסעדות המגישות מזון, ולא נירתע מהטלת עונשים כבדים על עבריינים בתחום הזה. עבריינות זו פוגעת בשלום הציבור שאנו מופקדים על ביטחונו".

negishut icon עבור לתוכן העמוד