האדריכלים הצעירים הציגו את תוצרי סוף השנה

1/08/2016 10:30
האדריכלים הצעירים הציגו את תוצרי סוף השנה

חוג האדריכלות הפועל במסגרת תפוח פיס סיים את שנת הפעילות שלו באמצעות תערוכת דגמים שיצרו התלמידים. כל תלמיד יצר לוח צילומי מחשב וכן דגם של דירה אותה בנה בתלת מימד. הדגם משקף את הרעיונות של הילד, הן מבחינת עיצוב וחלוקת החלל והן מבחינת בחירת סוגי החומרים המתאימים לאופי של הדירה.

במהלך הקורס רכשו הילדים מיומנויות בסיסיות של עבודה בהתאם לקנה מידה, חיתוך ועיצוב, ובנוסף עבדו על מיומנויות מחשב. הקורס הקנה לתלמידים חשיבה מרחבית המאפשרת לראות מקום מכמה היבטים וזוויות ראייה.

אתי גיטליס, מנהלת תפוח הפיס, מציינת: "הכלים שהתלמידים רכשו הם כלים לחיים אותם הם יאמצו בחום ויוכלו להשתמש בהם במהלך חייהם. המוטו שלי בחוגים הוא שהילדים מגיעים אמנם ליהנות, אבל הזמן שבו הם שוהים בחוג מנוצל לקידומם ולטיפוחם בדרך שונה מאשר בבית הספר באופן מהנה וחוויתי". הקורס התנהל על ידי יהונתן קימיאגרוב, הנדסאי בוגר י"ד. בימים אלו נפתח הרישום לשנת הלימודים תשע"ז, כאשר החוג בהדרכתו של קימיאגרוב ימשיך להתקיים בימי א'.

במסגרת תפוח פיס קיימים שני מרכזים לטיפוח מצוינות: מרכז באמנויות לתלמידי היסודי ה'-ו' וחטיבות הביניים בתחומי אמנות, תיאטרון וקולנוע, ומרכז לסקרנות וחשיבה "קרן אור" הכולל שלושה קורסים: אתגרי חשיבה, מדע ושחמט.