5 נערים מאור יהודה חגגו בר מצווה ייחודית

1/08/2016 10:35
5 נערים מאור יהודה חגגו בר מצווה ייחודית (הגדל)

חמישה נערים (שלוש בנות ושני בנים) מאור יהודה חגגו בשבוע שעבר בר/בת מצווה ייחודית ביוזמת עמותת "קרן יוסף" בשיתוף העירייה. מדובר בנערים שאותרו על ידי העירייה, וכתוצאה מכך החליטה העמותה לקיים בר מצווה משותפת להם ולנערים נוספים מרחבי הארץ כדי לאפשר להם לחגוג בכבוד.

כבר משעות הבוקר ביום שני בשבוע שעבר יצאו הנערים יחד עם משפחותיהם ובליווי עוזרי ראש העיר, איציק דדוש וחן שוטי-יחזקאל, לירושלים באמצעות אוטובוס שהעמידה לרשותם העירייה. תחילה ביקרו הנערים ומשפחותיהם בכותל, הניחו שם תפילין ועלו לתורה, בעוד הבנות התפללו באותו זמן בעזרת נשים. לאחר מכן המשיכה הקבוצה לטיול בעיר דוד שם זכו להדרכה צמודה. בשעות אחר הצהריים נסעה הקבוצה לעין חמד, שם הוצבו דוכנים עם אוכל ושתייה וחולקו מתנות שונות לילדי בר המצווה.

שעתיים לאחר מכן החל האירוע החגיגי בגני עין חמד בהנחיית השחקן איתי שגב, כאשר מראש נרכשו עבור בני המצווה שמלות וחליפות.  כ-700 איש מכל הארץ צפו בהופעותיהם של להקת שלווה, האחים אבידני, אומן החושים גל פלג והזמרת נופר בטאט ("אייל גולן קורא לך) ששימחו את בני המצווה. בסיום האירוע, הוענקו לחוגגים מתנות נוספות כאשר הבנים קיבלו תפילין, טלית וסידור, והבנות קיבלו תליון מכסף ובו מופיע שמן, סידור, בושם ופמוטים לשבת.

בשיאו של האירוע הגיעה ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, שחיבקה את החוגגים ובירכה אותם. אחד ההורים סיכם את החוויה: "הבן שלי נהנה מאוד, זו הייתה חוויה מדהימה עבורו. הוא התרגש מאוד, במיוחד בסיור בעיר דוד, והרגיש שזה היה אירוע ייחודי מאוד עבורו. אנו מודים לליאת שוחט על היוזמה וההשקעה". אחת הבנות הוסיפה: "זה היה כיף מאוד. נהניתי ובמשך כל הערב הייתי שמחה שחוגגים לי. לא דמיינתי שזה יהיה ככה".