שבט צופי יהודה זכה ב-11 פרסים במחנה הקיץ

1/08/2016 10:35
שבט צופי יהודה זכה ב-11 פרסים במחנה הקיץ

שבט הצופים יהודה באור יהודה הפועל בשיתוף המתנ"ס ובתמיכת עיריית אור יהודה ומונהג על ידי ילון ארדיטי ואסתר אלפיה חזר הביתה ממחנה הקיץ שנערך השנה ביער ציפורי עם לא פחות מ-11 פרסים. החניכים, שכבר רגילים מדי שנה לסיים במקום הראשון במאבק מול יתר השבטים בהנהגת חוף קצרו הרבה מאוד מחמאות על המבנים הייחודיים שהקימו במהלך עשרת ימי המחנה.

חניכי השבט זכו בפרס חדר האוכל, חזות המחנה, רחבת מפקדים, מחסן, שער, תורן, הדרכה לשכבות ד', ה', ו' ו-ז' והפרס המיוחד של פרס ההנהגה על העבודה והעשייה המשמעותית בקהילה. באירוע השיא של המחנה נכחו ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וסגנה ויו"ר הנהלת המתנ"ס, אפי גוטמן. השנה המחנה של שבט יהודה נערך בסימן "אפריקה", וכך גם כל הדמויות שהקימו החניכים. בין המבנים הבולטים ביותר היו דמויותיהן של סקאר וסימבה מהסרט "מלך האריות" שהתפרסו על פני כשבעה מטרים. לצורך הכנתם נדרשה מעורבות של מהנדס וקונסטרוקטור מבוגרים שאישרו את המבנה במתכונתו. גם מבנה חדר האוכל זכה לדמות משלו – צ'יטה מכונפת, ולצידה היו גם טיגריס ענק, נחש, ציפור, דרקונים ופילים.

בתחילת מחנה הקיץ יצא כוח חלוץ שכולל את השכבה הבוגרת שהכין את השטח יחד עם הורים מלווים, ומדי יום הצטרפו שכבות נוספות עד לשיא שבו נכחו בשטח כ-650 חניכים. במהלך שהותם של החניכים, ההורים היו פעילים בעיקר במתחם המטבח כדי לבשל לחניכים שעבדו מבוקר עד לילה לצורך הקמת המבנים המרשימים.

באירוע השיא של המחנה התקיים הטקס שבו כאמור זכה השבט במגוון הפרסים וגילה עליונות על פני השבטים היריבים. מיד לאחר מכן נערך טקס הפרידה מהשכבה הבוגרת, כאשר החניכים שמסיימים י"ב ונמצאים לקראת גיוסם הצבאי קיבלו את עניבת הבוגר, שהיא למעשה העניבה האחרונה. ביום שלאחר הטקסים החל תהליך הפירוק על ידי השכבה הבוגרת ובסיוע ההורים כדי להחזיר את היער להנהגת הצופים כשהוא נקי וריק.

עו"ד ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, ציינה: "המבנים המרשימים שהכינו החניכים צדו את תשומת הלב של כל הנוכחים במחנה, ואין ספק שההכנות המדוקדקות של החניכים כהכנה לרגע השיא הצדיקו את הפרסים הרבים שהשבט זכה בהם. אנו נמשיך להשקיע בתנועת הצופים ורואים בחניכים את מנהיגי העתיד של העיר".