לראשונה בבקעת אונו: מוקם מרכז צעירים באור יהודה

8/08/2016 10:25
לראשונה בבקעת אונו: מוקם מרכז צעירים באור יהודה (הגדל)

לראשונה בבקעת אונו מקימה רשות מקומית מרכז צעירים. מדובר בגוף שמיועד לגילאי 18 עד 40 ויספק מענה לתושבי העיר במגוון תחומים כמו השכלה, תעסוקה, חיילים משוחררים, מעורבות חברתית ותרבות פנאי. עם כניסתה לתפקיד, סימנה לעצמה ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, כיעד מרכזי לספק מענה לתושבי העיר בשנות העשרים והשלושים לחייהם באמצעות מגוון פעילויות וכלים שיסייעו להם להתפתח.

במהלך החודשים האחרונים התקיים בעירייה מכרז שבסיומו נבחרה לתפקיד מנהלת המרכז מירי שמאי גיס (39), בעלת תואר ראשון ושני במנהל ובמדיניות בחינוך  בהצטיינות יתרה באוניברסיטת בר אילן. בתפקידה האחרון עבדה כסמנכ"לית בחברת TH השקעות, ועסקה בתהליכי הקמה וניהול של החברה.

בתחום ההשכלה, המרכז יסייע לצעירים בבניית מסלולי לימוד אקדמאים, השלמת בגרויות והכנה לבחינות הפסיכומטריות, יעמיד קרנות סיוע לסטודנטים, וכן יציע הטבות ושירותי הכוונה. בתחום התעסוקה, יעמיד המרכז מאגר תעסוקה לצעירים בשיתוף לשכת התעסוקה והיחידה לחיילים משוחררים, יציע קורסים שונים לפיתוח אישי והכוונה מקצועית, ובעיקר יקנה כלים להשתלבות בעולם התעסוקה. בנוסף, המרכז יקיים אירועי תרבות ופנאי בעיר וכן ירידי תעסוקה וקריירה.

מירי שמאי גיס, מנהלת המרכז, פונה אל צעירי העיר, ומציינת: "מרכז הצעירים מוקם למענכם, תושבי העיר, ולרווחתכם ללא עלות ויאפשר לכם לממש את הפוטנציאל האישי שלכם בתחומי השכלה, תעסוקה ומעורבות חברתית. אני רואה בתפקיד זה חשיבות ממעלה ראשונה, אתגר ועניין, וגאה להוביל שליחות חשובה זו. מרכז הצעירים מוביל לשינוי חברתי אמיתי. אני מזמינה אתכם תושבי אור יהודה לקחת חלק פעיל בעשייה משמעותית זו למען הקהילה והחברה".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט: "אני שמחה להגשים את אחת השאיפות המרכזיות שלי מאז שנכנסתי לתפקיד להקים מרכז צעירים שעתיד להיות פעיל ושוקק חיים. הדגם של מרכז צעירים מצליח בערים רבות, ואני בטוחה שגם אצלנו נוכל לקצור את הפירות ממנו מהר מאוד. אני מברכת את מירי שמאי גיס על בחירתה לתפקיד ובטוחה שיש בכוחה לקדם יוזמות רבות לטובת תושבי העיר".

ניתן לפנות למרכז הצעירים בכתובת המייל - tzeirim@or-ye.org.il