ועדת השמות המליצה למועצת העיר על שינוי שמות רחובות

14/08/2016 12:35
ועדת השמות המליצה למועצת העיר על שינוי שמות רחובות (הגדל)

לא מעט שמות של רחובות ישתנו במהלך חודש אוקטובר הקרוב בעקבות החלטתה של ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, לבצע הליך בדיקה מסודר של הנושא. כידוע, בשנים האחרונות הוחלפו שמותיהם של לא מעט רחובות בעיר בהליך לא חוקי. על פי החוק, נדרש הליך של יידוע תושבי הרחוב לגבי השינוי הצפוי, וכן כדי לאפשר לתושבים להשמיע את דעתם בנושא.

לאחרונה התכנסה ועדת שמות בראשות חברת המועצה, ימית קרקוקלי, וזו הגישה את המלצותיה בפני מועצת העיר. במהלך ישיבת המועצה שנערכה בשבוע שעבר עלו לדיון השינויים הצפויים, שטעונים אישור נוסף לאחר שוועדת השמות תפרסם את המלצותיה לציבור. חלק מהרחובות עברו תהליך אשרור מחדש כדי לאפשר את השינוי כנדרש בחוק. יש לציין שבמקרים רבים פנו תושבים אל העירייה וביקשו להחזיר את שמו הקודם של הרחוב, כל זאת מכיוון שהליך השינוי נעשה שלא בידיעתם.

עו"ד ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה: "מרגע כניסתי לתפקיד, הצהרתי שנושא שמות הרחובות ייבדק לעומק ואני שמחה שוועדת השמות בראשות ימית קרקוקלי ערכה מיפוי יסודי של הנושא והגישה את המלצותיה בפני מועצת העיר. חשוב לנו לשמוע את התושבים ולקבל את ההחלטה יחד עימם כדי שגם הם יהיו שותפים לנושא".

בין השינויים העיקריים שנמצאים על הפרק:

* סמטת רפאלו קיש פלאח תוחזר לשמה המקורי, סמטת הבשן, זאת לאור בקשת התושבים.

* סמטת משה לוי, הרמטכ"ל לשעבר, תוחזר לשמה המקורי, סמטת עולי הגרדום.

* המתחם שיוקם באזור התעשייה החדש ייקרא מתחם האלופים ויקראו בו רחובות על שמות רבי אלופים ואלופים בצה"ל, ביניהם גם על שם הרמטכ"ל לשעבר, משה לוי.

* רחוב שפרינצק שנמצא בקטע הדרומי של רחוב חטיבת אלכסנדרוני יבוטל כאשר הוועדה המליצה להחזיר את השם חטיבת אלכסנדרוני לכל אורך הרחוב.

* רחוב אסירי ציון יחזור ויבטל את שם הרחוב אור יום.

* רחוב איילת השחר שהחליף את שפרינצק יאושרר מחדש.

* רחוב משה הדדי יבוטל, ובמקומו יוחזר רחוב הגולן, שמו הקודם של הרחוב.

* רחוב גדעון סער יבוטל, ובמקומו יוחזר השם הקודם, רחוב ההגנה.

* רחוב יהדות קנדה יוחזר לשמו המקורי על חשבון רחוב אריק איינשטיין.

* רחוב גבי אשכנזי יבוטל, ובמקומו ייקרא הרחוב על שמו של ראש הממשלה לשעבר, יצחק שמיר.

* רחוב תפארת ישראל ייקרא על שמו של רב העיר לשעבר, הרב דוד ברהום ז"ל שנפטר בעת כהונתו.

* רחוב באלי יבוטל, ובמקומו ייקרא הרחוב על שמה של ראש הממשלה לשעבר, גולדה מאיר ז"ל.

* רחוב מונטיפיורי שחולק לשניים, ובצד אחד נקרא רחוב משה חייק, ייקרא מונטיפיורי.