חברי מועצה בני העדה האתיופית התארחו בעיר

14/08/2016 12:40
חברי מועצה בני העדה האתיופית התארחו בעיר

עשרה חברי מועצה בני העדה האתיופית ברחבי הארץ התארחו בשבוע שעבר באור יהודה כדי להתרשם מהשתלבות הקהילה בעיר. אל המפגש, שנערך בבניין העירייה, הגיעו גם ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, סגנה אפי גוטמן, ומנכ"ל העירייה, עופר תודר, שסיפרו על התהליכים שעוברת העיר במגוון תחומים, ובעיקר על האופן שבו משתלבים יוצאי אתיופיה בעיר.

מי שיזם את קיום המפגש הוא חבר מועצת העיר אור יהודה, איילה ברטה, שרתם בין השאר את סגנית ראש עיריית תל אביב, מהרטה ברוך, וכן את נציגי קריית מלאכי (שי סיום), בני עייש (יוסי בריהון), חבל יבנה (יששכר מקונן), רמלה-לוד (ענבל רדה), כפר סבא (אתי הדנה), נתניה (דניאל מהרט), גדרה (יובי תשומה) ונתיבות (צלאצו וונדימגן)

במהלך המפגש עלו נושאים שונים שנמצאים תחת טיפול הרשות המקומית, כמו הקמת בית כנסת עבור הקהילה האתיופית, השתלבות יוצאי אתיופיה במסגרות שונות בעיר, ייצוג הולם בעיר, ויישום תוכניות בתחומי החינוך והתעסוקה. ברטה איילה סיכם: "היה מפגש חיובי מאוד. הצגנו בפני חברי המועצה את העיר שלנו והפעילות שנעשית עבור הקהילה האתיופית. יש שיתוף פעולה מצוין בינינו לבין ראש העיר ואנו בטוחים שנמשיך לקדם יוזמות ופרויקטים גם בעתיד".