אור יהודה החלה בקשרים עם העיר נינגבו הסינית

22/08/2016 11:10
אור יהודה החלה בקשרים עם העיר נינגבו הסינית

משלחת שכוללת שישה נציגים מהעיר הסינית נינגבו הגיעו השבוע להתארח באור יהודה וביקרו בין השאר בעירייה כדי להיפגש עם ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט. לשתי הערים לא היו עד היום קשרים רשמיים, אך בעקבות קשר שנוצר במהלך השבוע האחרון, נפתח ערוץ תקשורת חדש שיאפשר את קידום יחסי שתי הערים ואפשרות לשתף פעולה במגוון תחומים.

בעיר נינגבו יש כעשרה מיליון תושבים והיא מהווה מרכז טכנולוגי לתעשיות ייצור, כ-10 אלף בתי חרושת כמו גם מרכז תרבותי והיסטורי עשיר. בעיר, אגב, שוכנים כמה מהמקדשים הקדומים ביותר בסין. המשלחת הסינית כללה את יו"ר הפרלמנט, נציג קשרי החוץ של העיר, מנהל הכספים, התחבורה וכן ראשי תחום בדרג הניהולי של העיר.

למרות גודלה ועוצמתה, נציגי העיר נינגבו הדגישו כי הם רואים חשיבות גדולה בכינון יחסי תרבות, מסחר ופיתוח בין ישראל וסין וכן בין נינגבו ואור יהודה. מהצד הישראלי, מלבד מנכ"ל העירייה עופר תודר וגזבר העירייה גיל גבריאל נכחו גם סמנכ"ל שטראוס מים, חיים ויילדר, פרופ' חן דוד, הנשיא הנכנס של המרכז ללימודים אקדמיים, ורונית עזורי, מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, קיבלה את פני המשלחת על פי כל כללי הטקס ובהתאם לנורמות המקובלות בדרגים הללו. בפני חברי המשלחת הוצגה סקירה מקיפה של נושאי העיסוק העיקריים של העירייה, ובדגש על תנופת הפיתוח, הבנייה והחינוך שנמצאים במרכז העשייה. לאחר המפגש המוצלח בחדר הדיונים של העירייה, עברה המשלחת לסיור קצר בעיר והתרשמה מהאווירה החמימה והמשפחתית לצד מיזמי בנייה ופיתוח שמרחיבים ומגדילים את העיר. בתום המפגש והסיור נמסרה הצהרה הדדית כי זהו רק צעד ראשון וכי שיתוף פעולה בין שתי הערים הוא מתבקש.

ליאת שוחט ציינה בתום המפגש: "שמחנו מאוד לארח את נציגי העיר נינגבו, ואני בטוחה שבקשר הזה טמון פוטנציאל רב לקידום אור יהודה. חברי המשלחת הסינית התרשמו מהעשייה בעיר, ואני בטוחה שיש לנו לא מעט מה ללמוד מהעבודה שהם מבצעים שם. כולי תקווה שהקשר שהחל בין שתי הרשויות הללו יבשיל לידידות רבת שנים".