מאות השתתפו בצעדה לזכרו של יסמאו ילאו ז"ל

22/08/2016 11:10
מאות השתתפו בצעדה לזכרו של יסמאו ילאו ז"ל

מאות תושבי אור יהודה, בעיקר צעירים, צעדו לזכרו של יסמאו ילאו ז"ל, תושב העיר שנהרג לפני עשור במלחמת לבנון השנייה. מחלקת הנוער העירונית במתנ"ס ארגנה אירוע לזכרו שנערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ובמסגרתו התקיימה צעדה שיצאה מפארק קנדה דרך רחובות העיר והגיעה עד גן התשעה. לצועדים חולקו חולצות ועליהן תמונתו של יסמאו ילאו וכן בקבוקי מים.

בני הנוער צעדו עם שלטים שעליהם הכיתובים "לא נשכח. יסמאו איתנו בלב" ו"מועצת הנוער לא שוכחים. צועדים". בגן התשעה התקיים טקס לזכרו בהשתתפות בני משפחתו. במתחם הוצב שלט שנצבע על ידי בני הנוער. כמו כן, במהלך הערב הופיעו זמרי מועדון הבייס.

ליאת שוחט נשאה דברים על הבמה, וציינה: "יסמאו היה גיבור. לצערי הרב, עיריית אור יהודה לא מצאה לנכון עד היום להנציח את זכרו. עם כניסתי לתפקיד עמדתי על כך שיסמאו יזכה ליחס המגיע לו. בימים אלו אנו פועלים להנציח את בני העיר היקרים. נעשה זאת בצורה חוקית ומכובדת כדי שסיפורם של הנופלים יכבד את זכרם, ומעבר לכך יעביר מסר חשוב לבני הדור הצעיר כדי שיגדלו על הסיפורים שלהם ויוכלו להכיר את המורשת של בני העיר שלנו".

יסמאו ילאו ז"ל נולד באתיופיה בשנת 1983. הוא גדל עם אחותו אזמרה אצל אימם. בשנת 2000, כשהיה בן 17, עלה עם אחותו לארץ. הוא נשלח למרכז קליטה בקיבוץ איילת השחר שבצפון, שם החל להתאקלם בארץ וללמוד עברית. למרות שכבר לא היה בגיל, החליט יסמאו להתגייס, ובשנת 2004, בהגיעו לגיל 21, ביקש להתגייס לשירות קרבי ושובץ בגולני.

לאחר שחרורו, חזר לבית אחותו שבאור יהודה, החל לעבוד בסניף הדואר בעיר ולהתנדב במשמר האזרחי ובמשטרה. במקביל חסך כסף עבור טיסה לאתיופיה יחד עם אחותו כדי לבקר את אימם, אותה לא ראו מאז שעלו לארץ. האחים היו אמורים לטוס ביולי 2006, אך אז פרצה מלחמת לבנון השנייה. יסמאו קיבל צו מילואים ובחר להישאר ולהגיע למילואים ביחד עם חבריו למחלקה. בזמן המלחמה הוא הוביל את הפלוגה והיה הראשון להיפגע מכדור של לוחמי החיזבאללה בקרב בכפר לבונה בלילה של י"ד באב, 7.8.06.