ירדן רובין נרתמה לשפץ את מרכז הנערות

29/08/2016 16:20
ירדן רובין נרתמה לשפץ את מרכז הנערות (הגדל)

ירדן רובין, תושבת מושב חמד הסמוך לאור יהודה, החליטה לרתום את כל משפחתה לטובת פרויקט בת מצווה ייחודי: שיפוץ מענ"ה, מרכז עירוני לנערה השוכן ברחוב משה חייק. רובין יצרה קשר באמצעות משפחתה עם אגף הרווחה בעירייה בניסיון לאתר מקום אותו תוכל לשפץ, ויחד אותר מרכז מענ"ה.

ירדן נשאבה לפרויקט הזה, לדברי אמה, כבר מהרגע הראשון. היא הייתה שותפה לכל תהליך השיפוץ, החל מבחירת הצבעים וכלה בעבודות עצמן. משפחתה עבדה בשיתוף פעולה עם אופירה שור-לוי, מנהלת המרכז, וביחד אותרו הצרכים, כמו הציוד שיש לרכוש, ביניהם כיסאות, ספות, דלפק, שולחנות, וכדומה.

ירדן רתמה לטובת הפרויקט את כל משפחתה. "כל המשפחה התגייסה, וכל אחד תרם בהתאם ליכולותיו", מספרת קרן, אמה. "חילקנו את המשימות בינינו: הכנת טפטים, צביעה, הרכבת הריהוט, תיקון הדלתות, החלפת הידיות, החלפת המנורות, וכדומה. עבדנו על הפרויקט במשך כחודש וחצי, ובסופו של התהליך, מנהלת אגף הרווחה בעירייה, אסתי אשל, הזמינה את ירדן והודתה לה על הפרויקט. היא גם העניקה לה חוברת שכללה מילות תודה של הנערות. ירדן ישבה עם דמעות בעיניים וראתה כיצד היא הצליחה לשפר את התחושות של הנערות במקום". הציוד שנרכש עבור המקום הגיע לכ-15 אלף שקל, והפרקט שהותקן הוצב על ידי העירייה. "נעזרנו בכל קרובי המשפחה האפשריים, כולל באחותי שהיא מעצבת פנים במקצועה, והיא כמובן עשתה הכול בהתנדבות", מוסיפה קרן.

"כששמענו על מענ"ה, ידענו שזה המקום המושלם מבחינתנו", מספרת קרן. "התחלנו קודם כל במחשבה על איזה תוכן לצקת לאירוע בת המצווה שבדרך כלל הוא אירוע נטול תוכן והרגשנו חוסר. חשבנו שזה צריך להיות משהו שמדבר אליה. היא ילדה שמחפשת לתת ובאמת כואבת את הכאב של החלשים בחברה". ירדן מוסיפה: "הגענו למענ"ה כי נמצאות שם בנות בנות גילי. זה עושה הרגשה טובה כשאתה נותן מעצמך, וכל התהליך היה כיף מבלי לקבל תמורה. אני שמחה שזה עזר להן ושבאמצעות השיפוץ שביצענו שם הן מרגישות יותר נעים. בסופו של התהליך, כל אחת מהבנות כתבה לי מכתב אישי, וזה כיף לדעת שעשית וזה עושה נעים לאחרים".

קרן מסכמת: "מאז שעשינו את הפרויקט הזה, שמענו על כמה משפחות שאימצו את הרעיון בשמחה. זו בעצם הסיבה שהסכמנו לחשיפה הזו. אני חושבת שיש צמא בציבור להכניס תוכן משמעותי לחגיגות בני מצווה, תוכן שכולל יותר נשמה. קשה לי לכמת את ההרגשה במילים, אבל באופן עקרוני זו תחושה מתוקה-חמוצה. מצד אחד אתה עושה מה שאתה יכול, ומצד שני אתה רואה כמה אנחנו רחוקים מלהכיל את הכאב. כמובן שזה משאיר טעם של עוד ורצון להפוך את זה למשהו שהוא יותר מפרויקט חד פעמי".

ירדן מוסיפה: "אני מאוד שמחה על הפרויקט הזה, זה עשה לי ממש טוב והיה גם כיף. אני ממליצה לכל הבנות שמגיעות לגיל מצווה לעשות דברים כאלה, כמו שיפוץ ותרומה לקהילה. אתה מרגיש שאתה נותן וזה עושה לך הרגשה טובה".

אופירה שור-לוי, מנהלת המרכז: "זה מודל יפה מאוד של נתינה שחשוב היה לנו לשתף את הבנות. גיל ההתבגרות מאופיין בדרך כלל בהתמקדות בעצמי, והשתמשנו בזה כמקור למחשבה לעשייה למען האחר. הפרויקט הזה נותן השראה וזה גם נחמד מאוד לראות כיצד ערכים כמו הדדיות וקהילתיות באים לידי ביטוי".