מועדון צוותא פתח את שנת הפעילות

6/09/2016 12:25
מועדון צוותא פתח את שנת הפעילות

מועדון צוותא הוותיק פתח בשבת האחרונה את שנת הפעילות שלו באירוע חגיגי שנערך במשכן למוסיקה ולמחול. הערב, אותו ארגן חבר המועצה הוותיק, סבח יוסף, כלל תוכנית אומנותית עשירה, והוא נערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וחברת הכנסת, קסניה סבטלובה.

בפתיחת האירוע הופיע נגן החצוצרה אראל ארזון רווה, ולאחר מכן עלה לבמה המשורר ותושב העיר, דוד חלפון ("אשליות", "אלוהים נתן לך במתנה"), שהקריא שלושה שירים שחיבר, בהם שיר שכתב לכבוד העיר אור יהודה. הזמרת אורית אזרח ביצעה מספר שירים שכתבה וזכתה לתשואות מהקהל. גם המשוררת אסנת אברהם הקריאה שירים שכתבה.

מנחה הערב, עודד עמית, שעלה לארץ בשנות השבעים המאוחרות, סיפר בהמשך על העלייה לארץ, תוך שהוא זוכה לליווי מוסיקלי של המלחין יאיר דלאל. חבר הפרלמנט העיראקי, צמח יקר, קיבל זר משוחט וסבח על פעילותו הענפה.

סבח יוסף ציין: "מועדון צוותא מקיים פעילות תרבותית ענפה ומקיים חוגים אטרקטיביים, ובמשך השנה הוא נותן כבוד לחברים שתרמו לחברה ולמדינה. אנו מקיימים ערבי שירה בציבור, והייחודיות של המועדון הוא בכך שמתקיימים ערבי שירה בציבור בערבית. השנה בכוונתנו לפתוח חוג תיאטרון עם הבמאי והשחקן יקר צמח, ובמהלך השנה מתקיים הפרלמנט העיראקי שמתנהל ברמה אקדמית על ידי יעקב קרקוקלי. בכוונתנו להרחיב את הפעילות התרבותית של המועדון כל זאת בתמיכת העירייה".