עובדי העירייה והמתנ"ס עברו סדנת נגישות

19/09/2016 09:35
עובדי העירייה והמתנ"ס עברו סדנת נגישות

עובדי עיריית אור יהודה והמתנ"ס עברו בשבוע שעבר סדנה חווייתית סביב נושא הנגשת השירות לתושב שבוצעה על ידי עמותת "נגישות ישראל". לאחרונה מונתה נורית שולמן לרכזת נגישות עירונית, שאמונה על הנושא וקידמה בין השאר תכנית רב שנתית להנגשת מבנים, כבישים ושטחים פתוחים בעיר.

במסגרת הסדנה, התקיימה הרצאה של אפרת בן יצחק-לייבוביץ', רכזת קורסים וכנסים במחלקת ההכשרה וההדרכה של עמותת נגישות ישראל. כמו כן, עובדי העירייה והמתנ"ס עברו בין תחנות שונות ודימו מצבים של עיוורון, תנועה באמצעות כיסא גלגלים, שיחה עם אדם אילם, ועוד.

נורית שולמן, מנהלת קיימות, נגישות ופרויקטים מיוחדים בעירייה, מציינת: "מבחינתי הכשרת הלבבות של עובדי העירייה היא השלב החשוב ביותר בתהליך הנגשת השירות מכיוון שהתנהלות העירייה מציינת עבור תושבי העיר, בעלי העסקים והבאים בשערי העיר את הערכים החשובים וכיצד יש להתקדם למימושם. עשינו צעד ראשון למתן שירות שוויוני לאנשים עם מוגבלות באור יהודה, ובחודשים הקרובים נמשיך בהכשרת שאר עובדי העירייה והמתנ"ס".