קורס פעילים קהילתיים בקרב הקהילה האתיופית יצא לדרך

20/09/2016 11:15
קורס פעילים קהילתיים בקרב הקהילה האתיופית יצא לדרך

קורס לפעילים קהילתיים יוצאי הקהילה האתיופית יצא בשבוע לדרך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט. לאחר תהליך מיון שהתבצע על ידי צוות קהילה וקליטה באגף הרווחה, נבחרו 20 גברים ונשים שיעברו הכשרה בת 18 מפגשים שבסיומם יקבלו הפעילים תעודה בחתימת ראש העיר.

מטרת הפעילות היא ליצור קבוצה שתוכל לגבש חזון עבור הקהילה אותה היא מייצגת ולשתף פעולה באופן צמוד עם בעלי התפקידים בעירייה. הקורס עצמו יקנה כלים ויכולת לאיתור הצרכים והתכנון וכתיבת התוכניות האופרטיביות.

במפגש שנערך במרכז הקליטה בעיר השתתפו גם מנהלת אגף הרווחה, ד"ר אסתי אשל, גאולה ישראל, ראש צוות קהילה וקליטה, וטלי כלפא, עובדת סוציאלית קהילתית, ומריו מלקה, מנהל מוקד הקליטה. במקביל, בימים אלו יצאה לדרך יוזמה לפתיחת קורסים דומים בקרב שכונות נווה רבין ורמת פנקס.

עו"ד ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה במפגש הפתיחה: "אני שמחה לראות היענות גבוהה מצדכם להגיע לכאן ולקדם נושאים חשובים למען האוכלוסייה שאותה אתם מייצגים. העירייה תעמוד לרשותכם בכל עניין ותסייע לקדם את הפרויקטים הרלוונטיים וכולי תקווה לראות אתכם מחברים את הקהילה למען הצלחת הפרויקט הזה".