עיריית אור יהודה הצטיידה בחפ"ק שהופעל לראשונה בתרגיל "עמידה איתנה"

26/09/2016 12:00
עיריית אור יהודה הצטיידה בחפ"ק שהופעל לראשונה בתרגיל "עמידה איתנה"

עיריית אור יהודה הצטיידה לאחרונה בחפ"ק (חדר פיקוד קדמי) חדש בעל יכולות טכנולוגיות מתקדמות שישרת אותה בעת הצורך בזמן חירום. החפ"ק הוא נציגות של העירייה שמוצב בשטח במצבי חירום, ובה יושבים ראשי המכלולים של העירייה כדי לקבל החלטות לגבי ניהול העיר.

החפ"ק החדש צויד במערכת תקשורת ומחשבים, הן לאינטרנט והן למערכות המידע הפנימיות של העירייה. כמו כן, הותקנה מערכת ווייפיי לשימוש העובדים והצבא בעת חירום. בנוסף, הותקנה מערכת צילום והקלטה עם יכולת כיוון ושליטה מהחפ"ק. אנשי פיקוד העורף שנכחו במהלך תרגיל "עמידה איתנה" שהתקיים בעיר בשבוע שעבר שיבחו את ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וציינו כי מדובר בחפ"ק מהמובילים בארץ.

התרגיל שנערך בשבוע שעבר חולק לשני חלקים ונכחו בו אנשי פיקוד העורף: מפקד מחוז דן, אל"מ אמיר אולו, ראש ענף אוכלוסייה במחוז דן, רס"ן דקלה טל חוגה וקצינת רשויות נפת גנים במחוז דן, סגן אלה יצחקי. החלק הראשון התקיים במרכז ההפעלה ברחוב לו סקלאר, כאשר ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מנכ"ל העירייה, עופר תודר וראשי המכלולים נבדקו כיצד הם מתמודדים עם מצב של נפילת שני טילים ברחבי העיר כתוצאה מהסלמה במצב הביטחוני בארץ. בחלק השני נפרס כאמור החפ"ק בשכונת נווה סביון, וגם שם התקיימו הערכות מצב לצורך קבלת החלטות בנושאים של טיפול ופינוי פצועים. בסיום התרגיל, החמיאו אנשי פיקוד העורף לעירייה על ניהול התרגיל והאופן שבו הרשות מכינה את עצמה לשעת חירום.

ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה: "אנחנו מקפידים לתרגל כל הזמן את התפקוד שלנו בשעת חירום כדי להיות הכי מוכנים שאפשר באסון. אני מודה לאנשי פיקוד העורף שנרתמו כדי להכין אותנו לכך, והכי חשוב זה שלא נזדקק לכך".