אזרחים ותיקים תושבי אור יהודה יחנו בעיר בחינם ללא הגבלה ובכל מקום

25/10/2016 10:45
אזרחים ותיקים תושבי אור יהודה יחנו בעיר בחינם ללא הגבלה ובכל מקום (הגדל)

לפרטים המלאים על הסדרי החנייה בעיר לחצו כאן

עיריית אור יהודה תחל ב-1 בנובמבר להנהיג הסדרי חניה חדשים שמטרתם להיטיב עם האוכלוסייה הבוגרת בעיר. עבור התושבים המבוגרים, תינתן האפשרות להחנות את רכביהם בכל מקום בעיר וללא הגבלה של זמן מבלי לשלם. כידוע, עד היום נדרשו תושבי העיר ללא יוצא מן הכלל לשלם עבור החניה במתחם הקניון ובשוק אבו לאבן לאחר 90 דקות.

במסגרת השינויים הנוספים, שייצאו אל הפועל לאחר בדיקה מדוקדקת, יוגדר מתחם חניה חדש שייקרא "מתחם הבילוי" (רחובות גולדה מאיר, אבי ואביב בקטע שבין אריאל שרון לכביש 412 ובחניון המתחם). כחלק מהעובדה כי באיזור יש מיעוט של מקומות חניה, הוחלט כי תושבי חוץ יזכו להטבה של 90 דקות חינם באיזור, בעוד שתושבי העיר יוכלו להחנות את רכביהם במתחם ללא הגבלה ומבלי לשלם. בנוסף, עתידה העירייה להציב ברחבי העיר מדחנים לשימוש המחנים כדי לאפשר חנייה גם ללא צורך בשימוש בטלפון הסלולאר.

ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, ציינה: "אחרי מחשבה רבה החלטנו לשנות את הסדרי החניה בעיר בראש ובראשונה כדי להיטיב עם האוכלוסייה הבוגרת בעיר שתרמה לאור יהודה ולהתפתחותה. מעבר לכך, חלק מהאנשים בגילאים מבוגרים תמיד מסתדרים עם הטלפונים הניידים ועל כן החלטנו לאפשר להם ליהנות מההטבה הזו. למרות השינויים, היה חשוב לנו שתושבי העיר לא ייפגעו, ולכן החלטנו שלא לגבות מהם תשלום בעבור השימוש בחניונים במתחם הבילוי ולאפשר להם ליהנות מחניה חינם באיזור וללא הגבלה".