חברי מועצת הנוער ניהלו את אור יהודה למשך יום שלם

31/10/2016 13:40
חברי מועצת הנוער ניהלו את אור יהודה למשך יום שלם

למשך יום שלם, תפסו השבוע עשרה בני נוער ממועצת העיר באור יהודה את עמדותיהם של בכירי העירייה ובראשם ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, והתנסו בניהולה של העיר. הפעילות הזו התקיימה במסגרת יום חילופי שלטון המתקיים מדי שנה. מי שנכנס לנעליה של עו"ד ליאת שוחט הוא מקבילה במועצת הנוער, מוריאל משיח, שהתנסה בהליך קבלת החלטות ובניהול העיר, כל זאת על פי סימולציה שהתקיימה בעיר.

את יום חילופי השלטון, שפתח את שבוע הנוער המתקיים על ידי מחלקת הנוער בראשות יסף זית, פתחה התכנסות בחדר הדיונים בעירייה. שוחט נתנה את ברכתה למשיח, וליוותה אותו במשך היום. כמו כן, צורפו אל סגני ראש העיר, עו"ד עוזי אהרון ואפי גוטמן, ואל מנהלי אגפים ומחלקות שונים בעירייה בני נוער שטעמו מהעשייה העירונית. התרחיש שאיתו התמודדו בני הנוער הוא הניסיון לשפר את נושא הגיוס לצה"ל בעיר. יש להדגיש כי גם במספר בתי ספר בעיר התקיים יום חילופי שלטון כאשר בני הנוער תפסו את עמדותיהם של המנהלים והמורים.

בשעות אחר הצהריים התכנסו שוב בעלי התפקידים למפגש סיכום שבו התקיים גם דיון סביב נושא הגיוס לצה"ל. ראש העיר הצעיר, מוריאל משיח, ריכז את הנתונים והודיע על הפעולות שבכוונתו לבצע כחלק משיפור נושא הגיוס לצה"ל. בסיומו של הדיון, החזיר משיח את השרביט לשוחט, והודה: "מדובר בחוויה מאתגרת במיוחד. לא פשוט לנהל עיר, אבל אני שמח שצלחנו את המשוכה הזו".

עו"ד ליאת שוחט, שבעצמה החליפה לפני כ-20 שנה את ראש העיר דאז, יצחק בוכובזה, באותו מעמד, סיכמה: "אני שמחה לראות את הרצון של בני הנוער באור יהודה להיות מעורבים בעשייה העירונית, ובטוחה שמתוך החבורה שנכחה כאן יצמחו המנהיגים של המחר. הדיון עם בני הנוער היה מפרה בעיני, שכן אני מייחסת חשיבות רבה לדברים שעלו בדיונים ועוד יעלו בפגישות נוספות. מועצת הנוער היא גורם שאני תמיד שמחה לשתף עימו פעולה".