קרן קזז-דלאל חילקה מלגות בסך 100 אלף שקל

1/11/2016 10:10
קרן קזז-דלאל חילקה מלגות בסך 100 אלף שקל

קרן קזז-דלאל חילקה בחודש שעבר מלגות לסטודנטים במרכז מורשת יהדות בבל באור יהודה. מרבית הסטודנטים החלו השבוע את לימודי שנה ב' באוניברסיטאות השונות בארץ. האירוע נערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ראש המועצה המקומית והשר לשעבר, מרדכי בן פורת, וראש המועצה המקומית לשעבר, מנשה יצחקי. מייסת ויו"ר הקרן, חנה קזז, אלמנת ראש המועצה המקומית לשעבר יחזקאל קזז ז"ל, ציינה כי השנה חילקה הקרן מלגות בסכום של כ-100 אלף שקל תוך התמקדות בסטודנטים לרפואה ולמדעים מדויקים.

חנה קזז ציינה: "השנה התקבלו כ-2,000 בקשות לקבלת מלגה, שמתוכם נאלצה ועדת המלגות לבחור מספר עשרות בלבד והתמקדה בתלמידי רפואה ומדעים ובעיקר תלמידים שסיימו שנה א'". יש להזכיר כי על פי תקנון הקרן, זכאים למלגה סטודנטים ללא הבדל דת, מוצא, גזע או מין, ובלבד שהם עומדים בתנאי אחד: שירות צבאי או לאומי או פטור משירות מסיבות בריאותיות.

לאחר ברכות של חנה קזז, ליאת שוחט ורונית עזורי, מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל שהעניקה בשם המרכז מלגה מיוחדת בעבור מחקר בתחום המורשת, זכו באי הטקס לשמוע הרצאת מומחה בנושא היעדר המשילות במזרח ירושלים.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, בירכה על היוזמה, וציינה: "כבוד הוא לי להתארח בטקס הזה. הלב הרחב של אנשים עם נתינה אין סופית למען האחר הוא דבר שמחמם את הלב. עם ישראל התברך באנשים טובים שעושים למען הזולת לא פחות מאשר הם עושים לעצמם, ועל כך אנחנו כולנו יכולים להיות מרוצים".