אור יהודה ותאגיד "מי שיקמה" נערכו לחורף

7/11/2016 11:30
אור יהודה ותאגיד "מי שיקמה" נערכו לחורף

עיריית אור יהודה באמצעות האגף לשיפור פני העיר ותאגיד "מי שיקמה" נערכו במהלך השבועות האחרונים לקראת החורף במגוון פעולות שמטרתן להיות מוכנים כמה שיותר לגשמים.

במסגרת ההיערכות, ביצעה העירייה מספר פעולות מקדימות כמו ניקוי קולטנים בכבישים, ובמיוחד במקומות הרגישים, גיזומי עצים מסוכנים ברחבי העיר, בדיקת קווי החשמל הצמודים לעצים שעלולים לפגוע במתח חשמל וגיזומם באמצעות חברת החשמל, בדיקת מערכות תאורת רחוב, ניקיון מרזבים במוסדות העירייה ופתיחת תעלות ניקוז מרכזיות בעיר. כמובן שבמזג אוויר חריג, תעמיד העירייה צוות מיוחד שיטפל במקרים הללו.

בתאגיד "מי שיקמה" קוראים לתושבים לנתק חיבורים לא חוקיים של מרזבי הבתים למערכת הביוב הפרטית. "חיבורים אלו הם אינם חוקיים", מציינים שם. כמו כן, מוסיפים בתאגיד כי החדרת מי גשמים, חול או כל חומר אחר למערכת הביוב הציבורית עלולה לגרום לנזקים למערכת הביוב, כמו סתימות וכן לעליית מפלס השפכים באופן שעלול לגרום להצפות. "אנו מזכירים כי בבתים שבהם קיימות משאבות לשאיבת ביוב ושסתומים אל חוזרים, יש לתחזקם באופן שוטף ולוודא את תקינותם בכל עת", מציינים ב"מי שיקמה".

עוד ממליצים ב"מי שיקמה" להיות ערוכים לכל תרחיש בחירום, ועל כן יש להצטייד בארבעה ליטרים של מים לנפש ליממה, מגבונים לחים או ג'ל אנטי בקטריאלי, כלים חד פעמיים ומגבות נייר, שקיות לאיסוף פסולת ושקיות סניטציה.