הרצאות, סדנאות ריקוד והופעות בשבוע הנוער

7/11/2016 11:45
הרצאות, סדנאות ריקוד והופעות בשבוע הנוער

בשבוע שעבר התקיים שבוע הנוער "הכי ישראלי" באור יהודה, שהיה גדוש באירועים. ההחלטה לסמן את השבוע הזה תחת ההגדרה "הכי ישראלי" הייתה קשורה ברצון של מחלקת הנוער בראשות יסף זית לטפח את השיח החברתי-ערכי של בני נוער עם היותם ישראלים וכדי לעודד את בני הנוער לחשוב על המקום שלהם בחברה ועל החלק שהם לוקחים בה.

לאורך השבוע נפגשו בני הנוער עם דמויות מפתח בחברה הישראלית לשיח על מנהיגות, אחריות ומעורבות חברתית. בין המרצים שביקרו בעיר ניתן היה לראות את רמי הוד, יזם חברתי שבנה מכללה אקדמית חברתית לאוכלוסיות חלשות, אליאס אינברם, ממובילי מחאת יוצאי אתיופיה, ואת דפני ליף, מנהיגת מחאת הדיור ויוקר המחייה "צדק חברתי" בקיץ 2011.

שבוע הנוער הוא חלק משיתוף פעולה בין בתי הספר בראשות אגף החינוך בעירייה ומחלקת הנוער, כאשר במהלך הבקרים בתי הספר יצרו מרחבי פעילות חברתיים, ואחר הצהריים נהנו בני הנוער מאירועים ייחודיים. בין אירועי הנוער של שעות הערב התקיים אירוע אמנויות רחוב לנוער במשכן למוסיקה ולמחול, שאליו הגיעו רקדני היפ הופ וברייקדאנס מרחבי העיר לסדנאות איכות של הכוריאוגרפים המובילים בארץ. אירוע מיוחד נוסף הוא אירוע נוער יוצר שהופק על ידי צוות מועדון הבייס, בו הופיעו מיטב הכישרונות בהיכל התרבות בשירה ובנגינה תוך שהם מבצעים עיבודים מקוריים בליווי להקה מנגנת.

את שבוע הנוער סגר יום הכנה לצה"ל רשותי בשיתוף תיכון יובלים והתיכונים בית אקשטיין וברנקו וייס. ביום ההכנה לצה"ל הפנו בני הנוער שאלות על הצבא ועל השירות הצבאי לדמויות בצה"ל ובעלי תפקידים רמי דרג שסיפרו על השירות הצבאי הקרבי. כמו כן, בני הנוער נפגשו עם נציגי מכינות קדם צבאיות, נכחו בתיאטרון דילמה בהצגת תיאטרון צה"ל, נהנו מפעילות ODT בתיאום עם "אחרי" אור יהודה, ועוד.

גם היחידה לקידום נוער חגגה שבוע נוער עם הרצאה של ברק אברהם בנושא "מהישרדות למנהיגות". במהלך ההרצאה סיפר אברהם על המסע מאתיופיה לישראל, הקשיים והקליטה בארץ והחלטות שקיבל במהלך הדרך ששינו את כיוון חייו. כמו כן, דיבר אברהם על הבחירה שיש לכל אחד והכוח לשנות את חיינו אם אנחנו רוצים בכך. בהרצאה השתתפו תלמידי היל"ה ותלמידים מביה"ס בית אקשטיין.

סגן ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס, אפי גוטמן, ציין: "אני רואה בנוער את העתיד של העיר, וככזה אנו משקיעים בהם את המירב שאנחנו יכולים. יצרנו פעילויות רבות בכל התחומים כדי להעשיר את החבר'ה הצעירים בתכנים מעניינים שמדברים אליהם".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט: "אין לי ספק שההשקעה בנוער מוכיחה את עצמה. העובדה שמרבית התכנים נגעו לשירות בצה"ל מעידה משהו לגבי החשיבות שאנחנו רואים בעירייה סביב הנושא הזה. אנו נמשיך להשקיע בפעילויות מגוונות שמטרתן לייצר בני נוער ערכיים עבור הקהילה".