הוקמה יחידת סע"ר באור יהודה

7/11/2016 11:45
הוקמה יחידת סע"ר באור יהודה (הגדל)

הכשרת קורס סיוע עצמי ראשוני (סע"ר) התקיימה בשבוע שעבר לראשונה באור יהודה. במהלך השבועות האחרונים הקימה היחידה העירונית להתנדבות בראשות ענת רגב אדלר יחד עם פיקוד העורף יחידה שמטרה לתת את הסיוע הראשוני בזמן חירום בעיר. ההכשרה שכללה במרביתה את עובדי העירייה והמתנ"ס הועברה על ידי מדריכים מפיקוד העורף בשיתוף מדריכים ממד"א, כיבוי אש ונציגים מהעירייה.

בתום יומיים של לימודים שנערכו במתנ"ס, התקיים התרגיל המסכם במתחם רוגוזין בעיר שכלל ניסיונות חילוץ מבעד להריסות וטיפול בפצועים. בסיומה של ההכשרה הוענקו תעודות ל-25 המשתתפים על ידי ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט. כעת יכולים אנשי היחידה להעניק סיוע בחירום במגוון תחומים כמו חילוץ ומתן עזרה ראשונה. ההנחה היא שבעת אירוע חירום גדול, בשעות הראשונות שלאחריו לא יוכלו ארגוני החירום וההצלה להגיע לכל אירועי החילוץ בכל רחבי הארץ. בהמשך השנה ייפתח קורס להכשרת מתנדבים בוגרים ונוער.