יצא לדרך פרויקט "פעילים קהילתיים" בנווה רבין

8/11/2016 13:40
יצא לדרך פרויקט "פעילים קהילתיים" בנווה רבין (הגדל)

פרויקט "פעילים קהילתיים" יצא בשבוע שעבר לדרך בשכונת נווה רבין עם כ-25 פעילים תושבי השכונה. מטרת הקורס היא לאפשר לתושבי השכונה להקים מועצת פעילים שתלווה על ידי מכון יוספטל במטרה לקדם בשיתוף העירייה פרויקטים לטובת תושבי השכונה. במסגרת הקורס, הפעילים לומדים לעבוד כקבוצה, ילמדו למפות צרכים, לתכנן תכניות ולנהל פרויקטים, ובשיתוף הגורמים השונים בעירייה הם יקדמו את התכניות אותן הם יזמו. את הפרויקט מובילה גאולה ישראל, ראש צוות קהילה וקליטה באגף הרווחה. במפגש הראשון נכחו ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מנכ"ל העירייה, עופר תודר, מנהלת אגף הרווחה, אסתי אשל, ומנהלת תחום הקיימות, נגישות ופרויקטים מיוחדים בעירייה, נורית שולמן.

גאולה ישראל, ראש צוות קהילה וקליטה באגף הרווחה, מציינת: "שיתוף ציבור הוא כלי ביטוי לדמוקרטיה. אני מאמינה שתושבים יודעים הכי טוב מה הם צריכים ולמה הם זקוקים, ולכן פרויקט כזה צריך להיעשות בשיתוף התושבים עצמם. אני מאוד שמחה לראות אנשים אכפתיים מהמקום שבו הם גרים ושחשוב להם להיות מעורבים בקידום השכונה".

עו"ד ליאת שוחט, ראש העיר, מציינת: "עם כניסתי לתפקיד, הצהרתי שהמשפט 'שיתוף ציבור' לא יהיה בגדר סיסמה, אלא הלכה למעשה, ואחרי שהתחלנו בפרויקט דומה בקרב הקהילה האתיופית והבוכרית, שילבנו את התכנית גם בשכונות. חשוב לי להדגיש שנווה רבין היא אמנם השכונה הראשונה, אבל בטח לא האחרונה, ובהמשך נצרף שכונות נוספות לפרויקט. שמחתי לראות היענות מרשימה מאוד של למעלה מ-20 צעירים ומבוגרים נרתמים לטובת הפרויקט הזה. אני בטוחה שבאמצעות שיתוף הפעולה הנוכחי ושיתופי פעולה נוספים בעתיד, נצעיד את העיר שלנו קדימה".