בבית אקשטיין עושים קולנוע

21/11/2016 08:40
בבית אקשטיין עושים קולנוע
מדובר בקבוצה שנפגשה אחת לשבוע במסגרת אותה תכנית, שהעלתה דילמות וסיפורים מתוך חיי היומיום שלהם, ועל בסיסם הם כתבו תסריטים והפיקו סרטים מרגשים שבהם הם עצמם תפקדו כצלמים, במאים, מקליטי קול, מפיקים ושחקנים.

הסרט שהוצג בלשכת ראש העירמדבר על נערה שלמרות שיש לה חבר שאוהב אותה ומשקיע בקשר שלהם, היא בוחרת להיפרד ממנו ולפתח קשר עם נער אחר, אלים וגאוותן. כשהיא מבינה את הטעות שעשתה, היא מנסה לחזור לחבר הקודם, אך הוא כבר איבד את האמון בה ואינו מעוניין. כוונת התלמידים הייתה ליצור סרט שפונה בראש ובראשונה לבני הנוער, אך גם למבוגרים. לדברי התלמידים, "אחרי הצפייה יהיה אפשר לשוחח על הסרט וללמוד ממנו על נאמנות וחברות".

תוך כדי העבודה על הסרטים התקיימו שיחות רבות ופעילויות ייחודיות בקבוצה שמטרתן לפתור קשיים ולהעצים את התלמידים. בסרט אחר שייצרה הקבוצה סופר על חברות אמת בין שתי תלמידות העומדת למבחן כאשר המורה מאשימה את אחת מהן בהעתקה בעבודה למרות שבעצם השנייה היא זו שהעתיקה ללא ידיעת חברתה הטובה.

במפגש שבו השתתפו גם ומנהלת אגף החינוך בעירייה, תמר חכימי, מנהלת היחידה לקידום נוער, אורית רזפורקר, מנהלת בית הספר, מורדי גיגי וצוות התוכנית לקולנוע מסייע הוקרנו הסרטים והתלמידים סיפרו על התהליך המוצלח שעברו. מדובר בתוכנית מטעם התוכנית הלאומית 360 בשיתוף העירייה.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, סיכמה: "זה מרגש לראות תוצרים כל כך יפים של בני נוער שהשקיעו במשך שעות על העבודות הללו. אהבתי מאוד לשמוע כיצד התלמידים מספרים שהתוכנית הזו הוציאה מהם את המיטב ודרבנה אותם להשקיע. אין לי ספק שתוכניות מהסוג הזה יעשירו את האופקים של התלמידים ויסייעו להם מאוד גם בעתיד".