השר אלקין יסייע בהסרת החסמים לקיים התחדשות עירונית בשכונות הדרומיות בעיר

5/12/2016 15:40
השר אלקין יסייע בהסרת החסמים לקיים התחדשות עירונית בשכונות הדרומיות בעיר

נציגי עיריית אור יהודה קיימו פגישה במשרד להגנת הסביבה, והציפו לא מעט בעיות שאיתן מתמודדת הרשות. את עיריית אור יהודה ייצגו בפגישה מנכ"ל העירייה, עופר תודר, ועוזר ראש העיר, איציק דדוש, כאשר אל השר זאב אלקין הצטרפו בין השאר מנכ"ל המשרד, ישראל דנצינגר ומנהל מחוז מרכז, יורם הורוביץ.

נציגי העירייה הפנו בקשה בפני המשרד לסייע במבני המגורים שנמצאים בתחום הרעש: מתן פתרון ל-2,300 יחידות דיור, כפי שנעשה בשכונות אחרות. כידוע, מכיוון שהשכונות שפרינצק וסיני נמצאות בתחום הרעש, לא ניתן לקיים שם כיום תוכניות של התחדשות עירונית, אך לאור בקשת העירייה, הודיעו במשרד להגנת הסביבה כי יפעלו להסרת המגבלות באיזורים העירוניים ויתמכו בנושא במועצה הארצית לתכנון ובנייה.

תודר ציין גם את הקושי שאיתו מתמודדת העירייה בדרום-מערב העיר, שם קיים מזה שנים אתר לא חוקי של פסולת בנייה. במסגרת הסכם שאושר בבית המשפט נדרשת העירייה לפנות את הר הפסולת, אך מדובר במשימה שעלותה מגיעה לכ-20 מיליון שקל, כאשר התקבל אישור לתקצוב של שלושה מיליון שקל מקרן שטחים פתוחים. תודר ציין בפגישה כי מדובר בנטל כבד לעירייה שעלול לפגוע קשות בסל השירותים שהיא מספקת, ועל כן הוא ביקש לרתום את המשרד להגנת הסביבה כדי לסייע. השר אלקין ציין בתגובה כי המשרד יקיים דיון אסטרטגי בשאלה האם וכיצד יינתן סיוע לעירייה.