מאות חגגו את חג הסיגד באור יהודה

5/12/2016 16:15
מאות חגגו את חג הסיגד באור יהודה

מאות תושבי אור יהודה בני הקהילה האתיופית חגגו בשבוע שעבר את חג הסיגד בעיר. באירוע המרכזי, שנערך במוזיאון מורשת יהדות בבל, הופיעו יוסי מרשה ולהקתו. האירוע התקיים בהשתתפות המשרד לקליטת עלייה, מרכז הקליטה בעיר בראשות מריו מלקה וכן מחלקת עבודה קהילתית באגף הרווחה בראשות גאולה ישראל. האירוע נערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ומפקד תחנת מסובים, סנ"צ אלי פינטו.

חג הסיגד הוא חגם המיוחד של קהילת יוצאי אתיופיה, ונחגג במשך דורות רבים בגולה ולאחר מכן בישראל. משמעות המילה סיגד היא סגידה והשתחוות. על פי המסורת, הסיגד הוא זכר לחידוש הברית בימי שיבת ציון, כאשר עזרא ונחמיה אספו את הגולים שחזרו לירושלים, קראו בפניהם את התורה וחידשו את האמונה בין ישראל והקב"ה לשמור את התורה ולהיבדל מגויי הארץ.

ליאת שוחט, ראש העיר, בירכה את בני הקהילה, וציינה: "אני שמחה לראות אתכם מאוחדים ומקווים יחד לעתיד טוב יותר. עליי וגם עליכם מוטלת החובה להמשיך במאמצים להעמיק את השתלבותכם בחברה הישראלית. עלינו לדאוג לכך שצעירי העדה, המשמשים כחוליה מקשרת בין הדור המבוגר בעדה לבין החברה הישראלית, יחושו ישראלים לכל דבר ועניין. אנחנו כאן בעיריית אור יהודה נעשה הכול שתרגישו חלק בלתי נפרד".

צילומים: וידאו אקשן