הונחה אבן פינה ל"מרכז הדר" על שם הלוחמת הדר כהן

23/01/2017
הונחה אבן פינה ל"מרכז הדר" על שם הלוחמת הדר כהן (הגדל)

בטקס מרגש שהתקיים בשבוע שעבר (חמישי) באור יהודה, הונחה אבן פינה להקמתו של "מרכז הדר" על שם לוחמת משמר הגבול הדר כהן ז"ל, אשר חירפה את נפשה בפיגוע קטלני שאירע בשער שכם בדיוק לפני שנה. בפעילותה הנחושה, המקצועית והאמיצה, הדר הגנה בגופה על חבריה ועל האזרחים שהיו במקום, ועל כך אף הוענק לה אשתקד עיטור המופת. "מרכז הדר" יהיה מרכז קהילתי-רוחני שיוקם בשכונת נווה רבין ויפעל עידוד הגיוס המשמעותי לצה"ל ולשירות הלאומי, כשבמקום תוקם פינת הנצחה לזכרה של הדר.

בטקס נכחו השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, שר הפנים, אריה מכלוף דרעי, סגן שר הפנים, משולם נהרי, מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, סגניה, עוזי אהרון ואפי גוטמן, מפקד מג"ב, ניצב יעקב (קובי) שבתאי, בני משפחתה של הדר כהן ז"ל, אורחים, לוחמי מג"ב ותושבי העיר. במהלך הטקס הופיעה להקת מועדון הבייס עם בר גוטרמן, יניר סולימאן, בר תקווה ושובל קרנדי. כמו כן, המשורר דוד חלפון, תושב העיר, הקריא את השיר שכתב לזכרה של הדר.

השר אריה מכלוף דרעי ציין: "הלוחמת האמיצה, שנהרגה בשער שכם על קידוש השם והגנת המולדת, נכנסה לכולנו ללב. בניית מרכז הדר זה המעט שאנחנו יכולים לעשות לזכרה של הדר ז"ל".

השר גלעד ארדן אמר בנאומו: "אני זוכר את אותו יום קשה שבו שמעתי על האירוע הקשה בשער שכם. כולנו התפללנו לשלומה של הדר ולצערנו נסתרות הם דרכי האל. היום הזה מסמל כנראה את השליחות של הדר לסמן דרך ערכית וחינוכית שאמורה להוביל אחריה הרבה מאוד צעירות וצעירים. 'עוז והדר לבושה'".

עוד הוסיף השר ואמר: "אין מילים לתאר את אומץ ליבה, גבורתה ונחישותה של הדר. מרכז הדר אשר יוקם למען הקהילה, הוא הדרך הטובה להנצחתה. דרך מוסרית המחנכת להתנהגות 'הדרית'. מג"ב והמשטרה נמצאים בחזית המאבק של מדינת ישראל. לעולם לא נשכח אותך הדר, יהיה זכרך ברוך".

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב רוני אלשיך, אמר: "הפצע עוד כואב ומדמם. איבדנו לוחמת, אחות וחברה אשר נהרגה במהלך לחימה במחבלים. הדר פעלה ללא מורא וחשש ובעוז רוח של לוחם ותיק ומנוסה. אמש איבדנו לוחם נוסף, ארז (עמדי) לוי ז"ל, אשר התחיל את דרכו במג"ב, וביצע שירות משמעותי וערכי במשטרת ישראל. זהו חוב חברתי וערכי של כולנו לזכור את הלוחמים האמיצים שאיבדנו, כמו הדר וארז ז"ל, ואין כמו פרויקט חינוכי שיכול להנציח את הערכים האלה".

בסיום נאומו פנה המפכ"ל לבני משפחתה של הדר כהן ז"ל, ואמר: "משטרת ישראל מחבקת אתכם ומתרגשת איתכם במעמד זה".

ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, אמרה בנאומה: "כמו מכה כואבת, ישירות לבטן. זו התחושה שליוותה אותי עם הישמע הבשורה המרה, היום, בדיוק לפני שנה. אורח החיים שלנו גורם לזמן לעבור מהר, התחושות מתכהות, אבל הזיכרונות שומרים עלינו. שומרים שלא נשכח.

הדר כהן ז"ל השם ייקום דמה, מלח הארץ ואפילו אפשר להגדיר מושג חדש במקרה שלה - פרח הארץ. היא הקריבה את עצמה למען חברתה. הקריבה את עצמה כדי להציל יהודים אחרים ונקטפה בדמי ימיה. אין לנו משימה אחרת מאשר לוודא, להתעקש ולעשות ככל יכולתנו כדי להנציח אותה ואת הערכים שמאחוריהם היא פעלה. זו חובתנו כאנשי ציבור וכמנהיגים בעיר ובמדינה הזו".

עופר כהן, אביה של הדר ז"ל, אמר בהתרגשות: "אני עומד כאן ומגשים חלום אחרי שהייתי באפלה מוחלטת. תהליך ההנצחה החל בשינוי שמה של פלוגת הלוחמות במג"ב על שמה של הדר, וכעת ממשיכה בהנחת אבן הפינה במרכז להנצחתה. אני בטוח שנשמת בתי תשקוט במקום ערכי זה. הדרי שלנו, אנחנו מתגעגעים אלייך המון".

עוד לפני הטקס נערך בבית העלמין ביהוד טקס האזכרה במלאת שנה לנפילתה של הדר כהן ז"ל.

צילומים: נטע מייסלוס