אור יהודה הוקירה את נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה

23/01/2017
אור יהודה הוקירה את נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה

ערב הוקרה לנכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה התקיים בשבוע שעבר בהיכל התרבות באור יהודה במעמד ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, וסגנה אפי גוטמן. כ-450 תושבים מילאו את ההיכל ושרו לשיריו של הזמר יואב יצחק. הערב עצמו היה מרגש במיוחד לנוכח סיפורו האישי של תושב העיר, אל"מ (במיל') רון גנני, שסיפר על השירות הצבאי שלו כלוחם וכמפקד, הפציעה שלו ותהליך השיקום שעבר.

במהלך הערב, אותו הפיקה מחלקת פנאי וקהילה במתנ"ס בראשות לבנה שתיוי, הופיעה להקת אלגרו בהנהלת אורטל חתוכה. עידן קלימן, יו"ר מחוז ת"א-יפו והמרכז בארגון נכי צה"ל, נשא אף הוא דברים.

ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, פנתה במהלך הערב לנכי צה"ל, ואמרה: "לא בכל יום יש לנו הזדמנות להגיד לכם תודה, ועל כן עמדנו על קיום הערב הזה בפעם הראשונה. אתם, שנלחמתם ונפגעתם כדי שנהיה כאן במדינת ישראל, לא תמיד זוכים להכרה לה אתם ראויים. מדינת ישראל נאבקת על קיומה בכל יום, וזו לא קלישאה. ועדיין, אל לנו כחברה להזניח את מי שהיה שם ונפצע. אתם כולכם אנשים אמיצים, אך ברגע קשה אחד חייכם השתנו מהקצה אל הקצה. נפגעתם ונפצעתם כדי שנהיה כאן. כדי שנוכל לחיות את חיינו בלי מורא וללא פחד, ואנחנו כחברה מחויבים לזכור זאת".

צילומים: וידאו אקשן