פרויקט "רצי הסמטה" באור יהודה יצא לדרך

23/01/2017
פרויקט "רצי הסמטה" באור יהודה יצא לדרך

פרויקט "רצי הסמטה" שמתקיים מזה חמש שנים והחל בדרום תל אביב יצא לדרך לאחרונה באור יהודה בעידוד העירייה והמתנ"ס. מדובר במועדון ריצה מקצועי שמתקיים ללא מטרות רווח שהוקם כפרויקט חברתי להעצים נערות ונערים מהפריפריה החברתית באמצעות פעילות ספורטיבית משמעותית. המועדון עצמו שואף לגדל את דור האתלטים הבא של מדינת ישראל, לרבות אלופים אולימפיים.

הפרויקט הורחב לאחרונה לאור יהודה באמצעות איתור רצים ורצות בגילאי 12-16, כשחלק גדול מהם מגיעים מתוך הקהילה האתיופית בעיר. האימונים עצמם מתקיימים בגן התשעה פעמיים בשבוע, כאשר הקבוצה המתגבשת תתחרה בליגת הילדים של איגוד האתלטיקה ובאליפות ישראל במרוצי שדה. המטרות המקצועיות הארוכות טווח של הפרויקט הן למצב את אור יהודה כאחד המוקדים המובילים בישראל בתחום האתלטיקה והריצות הארוכות ולגבש קבוצה מקצועית של נערים ונערות שתתחרה באליפויות ישראל ובתחרויות בינלאומיות. את הקבוצה מאמן שמואל אבוהאיי, קפטן נבחרת ישראל הצעירה במרוצי שדה.

מנהל "רצי הסמטה", רתם גנוסר, מספר: "חיפשנו בשנים האחרונות היכן להתרחב, ומצאנו באור יהודה פוטנציאל גדול בשל חתך האוכלוסייה שיש בה. אנו מכוונים לקהילה האתיופית, אבל לא רק אליה. שמחנו למצוא שיתוף פעולה נהדר עם העירייה והמתנ"ס שהתגייסו לא רק בהצהרות אלא גם בתקציבים מצד מנכ"ל העירייה, עופר תודר, שנרתם מהרגע הראשון".

על הפוטנציאל של הרצים מוסיף גנוסר: "אנחנו אמנם רק בהתחלה, אבל כבר התחלנו לזהות חבר'ה עם פוטנציאל ומכאן רוב הסיפור זה נושא ההתמדה. הגדרנו את השנה הזו כשנת בנייה, ואנחנו מתאמנים פעמיים בשבוע. ככל שתהיה קבוצה שתרוץ כמה שנים, אור יהודה תהיה שם דבר בנושא של אתלטיקה וריצות ארוכות. אני מאמין שעם הסגנון שלנו, אור יהודה יכולה להיות אחת מארבע או חמש הקבוצות המובילות בתחום".