יודית שחר, מורה בברנקו וייס, הוכרזה כזוכה בפרס ראש הממשלה

23/01/2017
יודית שחר, מורה בברנקו וייס, הוכרזה כזוכה בפרס ראש הממשלה

יודית שחר, מורה בתיכון ברנקו וייס באור יהודה, הוכרזה לאחרונה כזוכה בפרס ראש הממשלה לסופרים לשנת תשע"ז. משרד התרבות והספורט פרסם את שמות הזוכים בפרס על שמו של לוי אשכול, ביניהם כאמור שחר שמלמדת בשבע השנים האחרונות בברנקו וייס.

על הבחירה בשחר כתבו חבר השופטים: "שיריה של יודית שחר עוסקים בנושאים פוליטיים וחברתיים, אולם הם תמיד יוצאים ומובעים דרך הפילטר של סיפור החיים האישי שלה כאישה, כאם וכאדם עובד. היכולת שלה לפרוס מחדש יחסי מוען נמען ולשנות את שדה הכוח של האדון באמצעות הדיבור הפואטי, בין אם הוא ממוקם בהווה של הפועלת ובין אם הוא נע לעבר ילדותה או מתמקם בחיי האהבה והזהות הנשית, מעמידים מילון שירי מדויק לחיי עבודה ואהבה, שמטיב להבליט ניכור מצוקה וסבל חיפוש מתמיד ותעייה".

בשבוע שעבר הגיעה שחר יחד עם מנהל תיכון ברנקו וייס, הרצל שקרצי, ומנהלת אגף החינוך, תמר חכימי, ללשכת ראש עיריית אור יהודה כדי להיפגש עם ליאת שוחט, ראש העיר. שחר, שמלמדת היסטוריה ומשמשת כמחנכת, סיפרה על עצמה: "לא ניסיתי לעשות מהשירה קריירה, אבל ידעתי תמיד שאהיה סופרת ומשוררת".

הרצל שקרצי, מנהל תיכון ברנקו וייס, מוסיף: "יודית היא דמות אהובה מאוד בחדר המורים והוותק שלה בתיכון מורגש לכולם. זו הזדמנות לפרגן לה על ההישג הנפלא ועל העובדה שאדם כל כך ערכי מלמד אצלנו". ליאת שוחט הודתה ליודית בשם תושבי אור יהודה, וציינה: "זו גאווה עבורנו לראות את שמך יחד עם סופרים ומשוררים מוכרים מוכתרים כזוכים בפרס ראש הממשלה. אני שמחה שאדם כמוך מחנך את ילדינו ומודה לך על הנתינה האין סופית והעובדה שאת משמשת כמודל לחיקוי עבור מורים נוספים ודמות נערצת לתלמידייך".

בתמונה (מימין לשמאל): ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, יודית שחר, תמר חכימי, מנהלת אגף החינוך בעיריית אור יהודה, והרצל שקרצי, מנהל תיכון ברנקו וייס