ליאת שוחט בוועידת השלטון המקומי: "שברתי את תקרת הזכוכית"

30/01/2017
ליאת שוחט בוועידת השלטון המקומי: "שברתי את תקרת הזכוכית"

ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, השתתפה בשבוע שעבר בוועידה השנתית של מרכז השלטון המקומי וקק"ל שהתקיימה תחת הכותרת "יחד מזיזים ערים לחדשנות". שוחט השתתפה במושב "6 מתוך 256" שבו השתתפו חמש מתוך שש הנשים המכהנות בתפקיד ראש רשות או מועצה.

בפאנל דנו הנשים בעתיד הייצוג הנשי בהנהגה המוניציפלית. באור יהודה, אגב, מכהנות חמש נשים בתפקיד חברת מועצה מבין 15, נתון גבוה לעומת רשויות אחרות.

ליאת שוחט ציינה בפאנל: "אני דוגמה למישהי ששברה את תקרית הזכוכית שבה נתקלות נשים רבות, ואין לי ספק שאותה תקרת זכוכית הולכת ונסדקת. גם לי אמרו לא פעם שבאור יהודה לעולם לא תיבחר אישה לתפקיד ראש העיר. אמרו וטעו! הציבור מוכיח שהוא פתוח לכל בחירה של הנהגה, כל עוד ההנהגה מייצגת את האינטרסים שלו ודואגת לו. התפקיד שלי ושל עמיתותיי היום הינו להעביר מסר ברור - כל אחת יכולה הכול. מושגים של מגדר הינם מושגים של הפוליטיקה הישנה שחולפת מהעולם. בפוליטיקה החדשה אין מקום לתקרות זכוכית ושבילי חצץ לנשים. בכל מקרה, חובת ההוכחה עלינו, כי עלינו כנשים מסתכל הציבור בעוד יותר תשומת לב. מי ייתן שיגדל הייצוג הנשי בפוליטיקה המקומית".