אור יהודה במקום ה-3 בארץ בצמיחה במיחזור

30/01/2017
הגדל

תאגיד המיחזור אל"ה הודיע בשבוע שעבר לעיריית אור יהודה כי היא מדורגת במקום השלישי ברשימת היישובים הממחזרים בקטגוריית "היישובים עם הצמיחה הגדולה ביותר במיחזור בקבוקי ליטר וחצי". מדובר בנתון מעודד מאוד לאור פעילותה הרבה של העירייה בעידוד המיחזור בקרב התושבים בכלל ותלמידי העיר בפרט.

הנתונים מצביעים על צמיחה בהיקף המיחזור של תושבי אור יהודה בשנת 2016, כאשר עולה כי המיחזור של בקבוקי המשקה המשפחתיים (ליטר וחצי ומעלה) באמצעות המיחזוריות עלה בכ-86 אחוז והציב את אור יהודה בין הערים הצומחות ביותר בארץ במיחזור. על פי הנתונים, כל תושב בעיר מיחזר כ-1.4 ק"ג בקבוקי משקה משפחתיים בשנת 2016, כלומר כ-37 בקבוקי משקה משפחתיים בשנה, נתון העולה על הממוצע הארצי שעומד על כ-32 בקבוקי משקה משפחתיים (1.2 ק"ג לנפש בשנה).

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "הפרס הזה מיועד לתושבים שלנו שרואים חשיבות רבה במיחזור ושמירה על כדור הארץ. זו גאווה לעיר להימצא במקום כל כך גבוה בתחום המיחזור, נושא שנתנו לו בולטות במהלך השנה האחרונה. אנו פועלים במגוון תחומים לעידוד המיחזור וניהול אורח חיים מקיים, ואני שמחה לראות שיש לפעילות שאנו מתווים תוצאות חיוביות. לקראת כניסת הפחים הכתומים לעיר, יש בי אמונה מלאה שאנו נוכל לקדם גם את התחום הזה".