דלג על בר ימין

דו"ח לתושב

העירייה פעלה כנגד בנייה בלתי חוקית

6/02/2017 15:00

עיריית אור יהודה ממשיכה להיאבק כנגד תופעת הבנייה הבלתי חוקית בעיר, ולאחרונה פעלה לפירוקה של תוספת בנייה משמעותית שהוקמה ברחוב יחזקאל קזז. במסגרת פעילותה של מחלקת הפיקוח על הבנייה, הוצא צו הריסה בשל הבנייה שנעשתה בחצר בית משותף, זאת ללא הוצאת אישורים כפי שמחייב החוק. הטיפול במקרה הזה הגיע כתוצאה מסיור של אנשי הפיקוח על הבנייה.

בית משפט השלום קבע לאחרונה בהחלטתו במקרה המדובר כי בהסכמת שני הצדדים תתבצע הריסה של אחד הקירות והגג תוך 48 שעות כאשר תינתן ארכה של חודש להסדיר את הנושא מול הוועדה המקומית לתכנון ובנייה או לחילופין על עובר העבירה להרוס את הבנייה. לבסוף החליט התושב להרוס את כל הבנייה בעצמו.

עוזי אהרון, מ"מ וסגן ראש העיר, מציין: "כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אני פועל בשיתוף פעולה עם ראש העיר כאשר הקו המנחה אותנו הוא אפס סובלנות כלפי פורעי החוק, ואנו פועלים כנגד בנייה ללא היתרים. כל בנייה בלתי חוקית תיהרס. כיום בית המשפט מחמיר מאוד עם מפרי החוק באמצעות הטלת קנסות גבוהים במיוחד, ולכן אני קורא לכל מי שחפץ לבצע בנייה כלשהי, להגיע למחלקת הרישוי בוועדה לתכנון ובנייה ולבדוק את הזכאות, ובהתאם לכך להגיש את התכניות לוועדה בטרם תבוצע הבנייה".