דלג על בר ימין

ד"ר חנה אג'יאשוילי תקבל את פרס אקו"ם

6/03/2017
ד"ר חנה אג'יאשוילי תקבל את פרס אקו"ם

ד"ר חנה אג'יאשוילי, מנהלת תחום המוסיקה במשכן למוסיקה ולמחול באור יהודה, תזכה בפרס אקו"ם על שם מנחם אבידום על הישג השנה ליצירה בתחום המוסיקה הקונצרטית. אג'יאשוילי, שבמקביל לעבודתה במשכן היא משמשת כיוצרת פעילה, זכתה בפרס על היצירה mere air ("האוויר הטהור").

את היצירה הזו השמיעה אג'יאשוילי במסגרת פסטיבל בינלאומי שנערך בשנה החולפת בתל אביב. את הבשורה על הזכייה היא קיבלה תוך כדי לימוד של אחד מתלמידיה במשכן, ואת הפרס היא תקבל ב-29 במרץ באירוע מיוחד שיתקיים בבית היוצר בנמל תל אביב.

"אני שמחה מאוד על הזכייה בפרס", אמרה אג'יאשוילי. "אני עובדת ממש קשה ויש לכך חשיבות רבה מבחינתי מכיוון שיש בכך הכרה והערכה על העבודה שלי במשך שנים. זה מחדיר הרבה מאוד מוטיבציה להמשיך ליצור ולעסוק בתחום שאני כל כך אוהבת ואני שמחה שנפלה בחלקי הזכות להראות מהיכולות שלי".

סגן ראש העירייה ויו"ר הנהלת המתנ"ס, אפי גוטמן, ציין: "יש לי היכרות רבת שנים עם חנה אג'יאשוילי. היא אישה נעימה, קשובה ובעלת כישרון יוצא דופן. חנה מעניקה השראה לדור שלם של תלמידי העיר. אני גאה בה ומאושר על שהעיר אור יהודה זכתה בה לנהל את הקונסרבטוריון".

ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, בירכה את אג'יאשוילי, וציינה: "חנה כבר שנים מביאה כבוד לאור יהודה, ומעמידה את העיר שלנו בתחום המוסיקה במקום גבוה מאוד. הזכייה של חנה בפרס לא הפתיעה אותי כי ברור לי שהכישרון שלה הוא לא דבר של מה בכך. אני שמחה שפועלים אצלנו בעיר דמויות כל כך חשובות שמעניקות מהידע ומהניסיון שלהן לדור הבא".