בכיר השב"כ לשעבר, עדי כרמי, הופיע בפני מנהלי העירייה והמתנ"ס

27/02/2017
בכיר השב"כ לשעבר, עדי כרמי, הופיע בפני מנהלי העירייה והמתנ"ס

בכיר השב"כ לשעבר, עדי כרמי המתגורר באור יהודה, הרצה השבוע בפני מנהלי העירייה והמתנ"ס והביא את סיפור חייו בארגון. לפני מספר שנים פרש כרמי מעבודתו במערכת הביטחון, כאשר במרבית שנותיו הוא מילא תפקידי שטח במגזר הערבי והגיע עד לתפקיד בכיר בגזרת רצועת עזה.

במהלך הקריירה שלו, מילא כרמי שליחויות בטורקיה ובהולנד, ובהרצאתו הוא סיפק סיפורים מרתקים כיצד הצליח לגשר על הפערים התרבותיים בזכות אישיותו בכדי להתחבר לאוכלוסייה המקומית. בין השאר התייחס כרמי לכל נושא גיוס סוכנים כמלאכה שבה טמונה לא מעט תעוזה. ההרצאה של כרמי סיפקה למנהלים כלים כיצד להתמודד עם סוגיות שונות בעבודתם השוטפת תוך חשיבה מחוץ לקופסה.

כרמי, אגב, התייחס לסוגיה האקטואלית בעקבות פרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא המנהרות, ומתוך ההיכרות שלו את השטח, הוא הדגיש: "אכן מדובר באיום, אבל הטענות כאילו מדובר באיום אסטרטגי אינן נכונות בלשון המעטה. איום אסטרטגי יכול להיות האיום האיראני, אך עם כל הכבוד למנהרות ההתקפיות בעזה, אין בהן כדי לאיים על קיומה של מדינת ישראל".