נשיא הג'וינט העולמי התארח באור יהודה ושמע על סיפורי ההצלחה

28/03/2017
נשיא הג'וינט העולמי

נשיא הג'וינט העולמי, מר סטנלי רבין, התארח בשבוע שעבר באור יהודה ופגש את ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, למפגש מרתק שעסק בעיקר בפעילויותיו של מרכז עוצמה הפועל במסגרת אגף הרווחה בעירייה. יחד עם רבין הגיע גם מנכ"ל ג'וינט ישראל, פרופ' יוסי תמיר, שפגש את מטופלי מרכז עוצמה.

המפגש עצמו היה מרגש מאוד. תחילה סיפרה שוחט על העיר אור יהודה והשינויים המתחוללים בה בימים אלו. לאחר מכן היא הרחיבה לגבי פעילויותיו של אגף הרווחה בראשות ד"ר אסתי אשל, והדגש שניתן בעיר לאוכלוסיות מוחלשות. שוחט ציינה כי מרכז עוצמה פועל לטובת אנשים השרויים בעוני ובמצוקה כלכלית שמתקשים למצות את זכויותיהם. עובדי המרכז מעניקים מעטפת ארגונית מקצועית לאותם אנשים.

בהמשך השמיעו מספר אנשים המטופלים באמצעות המרכז על סיפוריהם על הקשיים שחוו מבחינה כלכלית ותפקודית וכיצד התקשו "לראות את האור שבקצה המנהרה". יחד עם העובדים הסוציאליים שפתחו בפניהם את הדרך להתמודד עם משוכות הבירוקרטיה, הם זכו להכוונה נכונה ולליווי צמוד שסייעו להם לעמוד על הרגליים ולצאת לדרך חדשה.

רבין התרשם מהסיפורים, שאל שאלות ואף הדגיש כי הג'וינט העולמי פועל לצמצום העוני במגוון דרכים, ביניהם באמצעות מרכז עוצמה בו הוא תומך. בסיומו של המפגש העניקה שוחט לרבין תשורה על ביקורו בעיר והשניים הבטיחו לשמור על קשר להמשך שיתופי פעולה עתידיים.