כ-100 פרויקטים בוצעו ביום המעשים הטובים באור יהודה

5/04/2017
יום המעשים הטובים

יום המעשים הטובים באור יהודה נמשך למעשה במשך כשבוע. אמנם מרבית הפעילויות התרכזו ביום שלישי, אך לאורך כל השבוע התקיימו בעיר מעשים טובים. כ-100 פרויקטים יצאו לדרך ובוצעו על ידי כ-5,000 מתנדבים: תלמידי בתי ספר ומורים, תנועות נוער, קבוצות פעילים, תושבים, ילדים, מתנדבים, קשישים, עובדי עירייה ומתנ"ס וגם חברות חיצוניות שבחרו לבצע את ההתנדבות שלהן בעיר.

יום המעשים הטובים נערך השנה בסימן חיבורים, כאשר הפעילויות שבוצעו לטובת הכלל נעשו מתוך שתיים ולפעמים גם שלוש קבוצות שונות בקהילה, כשכל מי שקיבל גם דאג לתת. ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וסגנה ויו"ר הנהלת המתנ"ס, אפי גוטמן, ביקרו במספר מוקדים בעיר והתרשמו מהעשייה שנעשתה מכל הלב.

אחד הפרויקטים המרגשים ביותר התבצע דווקא בכניסה ללשכת ראש העיר, כאשר חניכי מע"ש אור יהודה הציבו שולחן וחילקו לעוברים ובאים כיבוד ושתייה. ביום שלמחרת זכו החניכים לביקור גומלין מצד עובדי העירייה שביצעו עבודות צביעה במקום ואף רקדו עם החניכים.

ענת רגב אדלר, מנהלת היחידה העירונית להתנדבות, ויסף זית, מנהל מחלקת הנוער, ציינו: "למזלנו, מעשים טובים מתקיימים באור יהודה לאורך כל השנה. התברכנו במתנדבים שעושים את הפעילויות מכל הלב לטובת הכלל ולרגע לא חושבים מה ייצא להם מזה. שיתוף הפעולה המרגש הזה בין כל המקומות והאנשים מעיד שהחיבור נעשה מהלב ויש לו משמעות אמיתית".

ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה בגאווה: "אור יהודה התברכה בתושבים איכפתיים שנרתמים לסייע למען האחר לא רק ביום המעשים הטובים אלא לאורך כל השנה. לשמחתי הרבה, יש לנו בעיר גדודים שלמים של אנשים שכשקוראים להם הם מתייצבים לסייע למען האחר, ועושים את זה מכל הלב. זה כיף לראות את כל קבוצות האוכלוסייה מתחברות במהלך יום שלם כדי לסייע למען האחר".