כ-300 תלמידים השתתפו בתחרות הארצית "אור צעיר"

24/04/2017
כ-300 תלמידים השתתפו בתחרות הארצית "אור צעיר"

תחרות אור צעיר 2017 לנגנים צעירים מגיל שבע עד 19 יצאה לדרך באור יהודה. התחרות, שנתמכת על ידי משרד התרבות, עיריית אור יהודה, חברת my, מכללת אור יהודה, מגדלי הים התיכון אור יהודה, דוקטור כלי נגינה והמכון למוסיקה ישראלית, מחולקת לשני שלבים: השלב הראשון של האודישנים שנערך כעת ושלב הגמר שיתקיים בעיר בין ה-3 ל-9 ביולי.

בשלב הראשון שנערך במשכן למוסיקה ולמחול השתתפו תלמידים מוכשרים מכל קצוות הארץ, מחיפה ועד באר שבע, והשתתפו בו למעלה מ-300 תלמידים מ-17 ערים. התחרות התקיימה בשני מסלולים: מוסיקה קלה ומוסיקה קלאסית, כשבכל מסלול נטלו חלק שלוש קבוצות גיל (7 עד 10, 11 עד 14 ו-15 עד 19). בתחרות התחרו נגנים סולנים, הרכבים קלאסיים, ג'אז, פופ ורוק.

אל התחרות הגיעו לשפוט מוסיקאים מהשורה הראשונה ומוסיקאים בינלאומיים. במוזיקה הקלה היו אלה קורין אלאל, שם טוב לוי וענת פורט, ובמוסיקה הקלאסית פרופסור מירה זכאי, הפסנתרן יובל אדמוני, הפסנתרנית שרה טל, נגן הקלרינט גלעד הראל, זמרת הסופרן מרינה לויט, הפסנתרן רון טרכטמן והצ'לנית אלה טובי.

הרמה בתחרות הייתה גבוה מאוד, כאשר השופטים התקשו להכריע ולבחור את הטובים ביותר, אך בסופו של התהליך העפילו 80 תלמידים אל שלב הגמר. מנהלת התחרות והקונסרבטוריון אור יהודה ד''ר חנה אגי'אשוילי ציינה: "השלב הראשון של התחרות היה קשה מאד. כל הצוות עבד מבוקר עד לילה. לא ציפינו שתהיה התעניינות כל כך גבוהה בתחרות, ולכן הוספנו יומיים נוספים שלא היו מתוכננים. אני שמחה מאוד שבין שאר הערים גם תלמידי אור יהודה הפגינו רמה גבוהה וחלק מהם העפילו לשלב הגמר, הישג מכובד מאוד. אני מודה להנהלת חברת my, ובראשם מר רענן מור, וליו"ר דירקטוריון החברה וסגן ראש העיר מר אפי גוטמן על התמיכה והפרגון. אני מודה מאוד גם לעיריית אור יהודה בראשה של עו''ד ליאת שוחט על התמיכה והעזרה בתחרות. באמצעות אירועים כאלה, נשים את אור יהודה על המפה!".