אור יהודה זוכרת את נספי השואה וקיימה מגוון אירועים

25/04/2017 15:00
אור יהודה זוכרת את נספי השואה וקיימה מגוון אירועים (הגדל)

באור יהודה ציינו את יום הזיכרון לשואה ולגבורה במגוון אירועים, טקסים ופעילויות. במוקד העשייה עמדה יוזמה חדשה בשם "נרות זוכרים", כאשר לכל תלמידי העיר בכיתות ג' ועד י"ב חולקו נרות זיכרון לזכר נספים בשואה, שבכל מהם הוצג שם וסיפור חייו של אדם אחר. כמו כן, צורף ברקוד אותו התלמידים סרקו אל הטלפון הנייד וקיבלו פרטים נרחבים יותר אודות הנספים, זאת כדי לשתף את בני משפחתם ולאחד אותם תחת זיכרון השואה.

בערב יום השואה נערך בהיכל התרבות טקס במעמד ראש העיר ליאת שוחט, סגנה אפי גוטמן ורב העיר ציון כהן. כמו כן, משה גרינברג, בן לניצולי שואה, הקריא יזכור ואל מלא רחמים. האירוע כלל הופעה של ההרכב הקולי של המשכן למוסיקה ולמחול בניהולו המוסיקלי של עמית בר צדק וכן קטע מחול, אף הוא של המשכן. לאחר מכן הועלתה ההצגה "יהודי טוב" של התיאטרון העברי שמתאר מפגש אוהבים שמתרחש בפולין בין שתי מלחמות העולם. בהצגה השתתפו גדי צדקה, טטיאנה מחלנובסקי, דינה בליי ואולג רודובילסקי, והיא ריגשה את הקהל שהגיע להיכל.

סגן ראש העיר, אפי גוטמן, הביא בדבריו את סיפורה של רחל עגיב, תושבת אור יהודה, שסיפרה לו כיצד הסתתרו מפני הנאצים, כיצד היו נושאים תפילה בעת ההפגזות, כל זאת כילדה בת 10, כיצד התמודדו במחנה הריכוז ברגן בלזן המקולל ובסופו של דבר כיצד עלתה לארץ עם בעלה הצעיר גבריאל ובנה הבכור שלום שהיה אז בן חודש ימים. גוטמן ציין מעל הבמה: "רחל ובני משפחתה יושבים כאן איתנו באולם. אני גאה נרגש ומודה לה מעומק ליבי על שנפלה בחלקי הזכות לספר את סיפורה. כששאלתי את רחל: 'יש משהו שאת רוצה להגיד לקהל שיבוא לשמוע את הסיפור המדהים שלך?', היא ענתה לי: 'תשמרו על הארץ הזאת. נלחמנו למענה והתפללנו להגיע למדינה שלנו. תשמרו על הארץ הזאת'".

ביום השואה נערך טקס בבניין העירייה עבור עובדי העירייה, מסורת שנזנחה במהלך השנים האחרונות. באירוע עצמו שהופק על ידי אגף הרווחה בראשות ד"ר אסתי אשל, הובאו קטעי קריאה וכן שולבו שירים שבוצעו על ידי תמר תלמודי, תלמידת המשכן למוסיקה ולמחול, ששולבו בנגינתו של המורה גבריאל טלקסטר. כמו כן, נערכו טקסים בכל בתי הספר בעיר.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בטקס: "גם במבט מפוכח אל עבר ההיסטוריה, הדעת לא סובלת את מה שקרה שם. כיצד מיליונים של אנשים מצאו את מותם - והעולם שתק? איך יכול להיות שבכל העולם שמעו, ולא עשו דבר? ואותי רק מטרידה המחשבה האם שואה נוספת עלולה להתחולל. לעולם לא נוכל להבין איך מוח אנושי כל כך מתועב ביצע רצח והשמדה באופן שיטתי לעם שלם. לעולם לא נוכל להבין כיצד נרצחו בדם קר מיליון וחצי ילדים ותינוקות יהודיים".

אירוע נוסף התקיים על ידי מחלקת גני הילדים בעירייה במשכן למוסיקה ולמחול, כאשר מנהלת המחלקה נוגה נדלר הפיקה טקס עבור המפקחות, הסייעות והגננות בעיר. באירוע הועברה הרצאה של חני אפרימוב תחת הכותרת "לחזור ולחיות" שתיארה את מה שעברו היהודים באירופה בזמן השואה. לאחר מכן הובאה מסכת שכללה דברי קריאה ושירים.