דלג על בר ימין

הסתיים קורס "פעילים קהילתיים" בקהילה האתיופית

30/04/2017 11:00
הסתיים קורס "פעילים קהילתיים" בקהילה האתיופית

שלב ההכשרה של הפעילים הקהילתיים יוצאי העדה האתיופית הגיע לסיומו. כזכור, במסגרת חזון ראש העיר לשיתוף תושבים והגברת המעורבות של התושבים בנעשה באור יהודה, נפתחו קורסים להכשרת פעילים קהילתיים בקרב תושבי שכונת נווה רבין ובקרב האוכלוסייה האתיופית בעיר. בשבוע שעבר נערך טקס הענקת התעודות החגיגי.

עוד קודם לטקס, נערכה ישיבת עבודה מקצועית בין הפעילים לראש העיר ליאת שוחט ומנכ"ל העירייה עופר תודר, ובה הציגו הפעילים את המטרות שהציבו לעצמם: קידום בניית מועדון ובית כנסת, חיזוק הקשר הדורי בין ההורים לילדים, קידום הכשרה תעסוקתית והנגשת השירותים הציבוריים בשפה האמהרית. הפעילים הקהילתיים הציגו את ה"אני מאמין שלהם" – "אם מצב הקהילה כשלם ישתפר, המצב של הפרטים בתוך הקהילה ישתפר".

שוחט ציינה בפני הפעילים כי הוקצו כ-2.5 מיליון שקלים לטובת בניית מועדון ובית כנסת שישמשו את הקהילה האתיופית בעיר, כאשר טקס הנחת אבן הפינה עתיד להתקיים במהלך קיץ 2017.

העבודה הקהילתית בעיריית אור יהודה מתבצעת באמצעות אגף הרווחה בראשות ד"ר אסתי אשל, כאשר את נושא העבודה הקהילתית מרכזת הגב' גאולה ישראל. את הקהילה האתיופית בעיר ליוותה עו"ס טלי כלפא. בימים הקרובים עתיד להיפתח קורס נוסף, הפעם לתושבי מתחם סיני הכולל את רחובות החלוצים, ל"ה, סיני ובן פורת.