עיריית אור יהודה שיפצה את חדר ההנצחה

בחדר הממוקם בכותר פיס, ששופץ בסיוע משרד הביטחון, מופיעים תמונותיהם של 95 החללים בני העיר בצירוף ברקוד שמביא את סיפורם של כל אחד מהם. ראש העיר, ליאת שוחט: "חשוב לי שכל אחד ואחת מהם ייזכר לעולמי עולמים"

8/05/2017 10:00:05
עיריית אור יהודה שיפצה את חדר ההנצחה

רגע לפני יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, חנכה עיריית אור יהודה את חדר ההנצחה המשופץ במעמד המשפחות השכולות. אור יהודה שכלה עד היום 95 חללים, וראש העיר, ליאת שוחט, שמה לעצמה למטרה להנציח את זכרם באמצעות הנגשת אתר ההנצחה לכמה שיותר קהלים בעיר, ובעיקר לטובת בני הנוער.

במהלך החודשיים האחרונים בוצעו עבודות נרחבות בחדר ההנצחה הממוקם בכותר פיס בעיר, כאשר בחדר הוצבו תמונות מזכוכית של כל חללי העיר בצירוף התאריך שבו הם נפלו, כל זאת לצד ברקוד שאותו ניתן לסרוק באמצעות מכשירים ניידים, ובכך להעמיק בסיפורם האישי של כל אחד מהנופלים. בצידו השני של החדר הוצבו תמונות ממלחמות ישראל, שגם אליהן צורפו ברקודים. במקביל, על קיר נוסף בחדר מוקרנות תמונותיהם של החללים.

הפרויקט מומן ברובו על ידי משרד הביטחון, והוביל אותו יועץ ראש העיר, יואל לוי. בטקס חנוכת החדר הודתה נציגת המשפחות השכולות מזל באבי, אחותו של סמל יקיר באבי ז"ל, לעיריית אור יהודה ולמשרד הביטחון על היוזמה. ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה באירוע: "לצערי הרב, במשך שנים חדר ההנצחה לא תוחזק בצורה ראויה. אחת המשימות החשובות שעמדו לנגד עיני לאחר כניסתי לתפקיד הייתה לבצע שינוי במקום הזה ולהעמיד חדר מכובד וכזה שכל מי שנכנס אליו מבין את הסיפור, מבין את המשמעות, מבין את הגבורה של הילדים הללו שלחמו למען המדינה או שילמו בחייהם בפעולות איבה, והלכו מאיתנו. אור יהודה מונה כבר 95 חללים. חשוב לי שכל אחד ואחת מהם ייזכר לעולמי עולמים שכן הם חלק בלתי נפרד מדברי הימים של מדינת ישראל.