ראש עיריית שרלוטנבורג: "עלינו לבנות גשרים ולחזק את היחסים"

14/05/2017 16:00
ראש עיריית שרלוטנבורג: "עלינו לבנות גשרים ולחזק את היחסים"

במהלך השבוע שעבר ביקרה באור יהודה משלחת מהעיר התאומה של אור יהודה, שרלוטנבורג-ווילמרסדורף. המשלחת, שהורכבה מנבחרי ציבור ובראשם ראש העיר התאומה, מר ריינהארד נאומן, הגיעה במיוחד לחגיגות יום העצמאות ה-69 של מדינת ישראל וחוותה מקרוב את האירועים בעיר, הן בערב יום העצמאות והן בפיקניק המשפחות שהתקיים בפארק קנדה, שם האורחים מגרמניה חוו לראשונה את קבלת הפנים, החמימות והקהילתיות האופיינית לתושבי אור יהודה.

במרכז הביקור עמד סיור בליווי ראש העיר ליאת שוחט בחטיבת יובלים ובבית ספר אהוד מנור, שם הם פגשו תלמידים שהציגו בפניהם את מגוון התחומים שבהם הם עוסקים במסגרת הלמידה המשמעותית. מעבר לכך, ארבעת חברי המשלחת אף התנסו בחוג תיפוף מיוחד והביעו התלהבות מהחוויה. משם המשיכו חברי המשלחת לסיור במרכז מורשת יהדות בבל ונחשפו להיסטוריה של העם היהודי בגלות.

שיאו של היום נערך במשכן למוסיקה ולמחול, שם התקיים טקס מרשים שבו נחתמה אמנה להמשך יחסי הידידות בין הערים, קשר הקיים מזה 50 שנה. באירוע נכחו סגן ראש העיר, אפי גוטמן, חברת המועצה ימית קרקוקלי, מפקד בסיס תל השומר, רס"ן עמוס גואטה, וראש המועצה לשעבר, מנשה יצחקי. אל המפגש המרגש הגיעו גם ותיקי העיר, שחלקם אף היה שותף לכינון היחסים. אגב, היחסים בין אור יהודה לשרלוטנבורג הם ברית ערים תאומות הראשונה שנחתמה אי פעם בין עיר ישראלית לעיר מגרמניה, כאשר מי שהוביל את חתימת ההסכם היה ראש המועצה לשעבר, יחזקאל קזז ז"ל, שאלמנתו הגברת חנה קזז נכחה במפגש והתרגשה מהמעמד המכובד. במפגש הראו ותיקי העיר לחברי המשלחת תמונות וגזרי עיתונים נוסטלגיים מביקורים וחילופי משלחות שהתקיימו בעבר.

ראש העיר שרלוטנבורג-ווילמרסדורף, מר ריינהארד נאומן, ציין בנאומו: "למדתי שהיחסים בין גרמניה לישראל ובין אור יהודה לשרלוטנבורג מהווים את העבר, ההווה והעתיד. למרות שיש דעות שונות בקהילה, לכולם יש מטרה אחת - לא לשכוח את מה שקרה בשואה. עלינו לעשות מעשה ולהיות אחראים כדי לבנות גשרים ולחזק את היחסים למען עתיד טוב יותר".

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, ציינה: "ברית הערים משקפת בעיני את כברת הדרך ששתי הערים הללו עשו במהלך השנים, יחד ובנפרד. כמו בעבר, גם היום יש הרבה מאוד פוטנציאל בשיתופי הפעולה. תושבי אור יהודה, ובעיקר בני נוער  שאיתם אני משוחחת, צמאים להכיר את הצד השני. לשני הצדדים יש כל כך הרבה מה ללמוד ממפגשים מהסוג הזה. אין לי ספק ששיתופי הפעולה יסייעו לנו במימוש החזון של יחזקאל קזז ז"ל, שביקר בגרמניה בשנת 1966, כרת את הברית הזו עם מקבילו ועשה למעשה היסטוריה".