הוועדה המקומית פעלה להריסת בנייה בלתי חוקית

ברחוב השומר זיהתה מחלקת הפיקוח על הבנייה מבנה יביל, והוציאה צו הריסה מנהלי כנגד התושב. ברחוב העבודה בעל עסק ביצע תוספת בנייה באופן בלתי חוקית, ובוצעה הריסה. עוזי אהרון, מ"מ וסגן ראש העיר: "לא נעבור לסדר היום על הפרות בנייה בעיר"
15/05/2017 14:00
הוועדה המקומית פעלה להריסת בנייה בלתי חוקית (הגדל)

עיריית אור יהודה ממשיכה לפעול באפס סובלנות כלפי פורעי חוק בתחום הבנייה הבלתי חוקית, ובמהלך השבוע האחרון היא פעלה בשני מקרים שונים באופן בלתי מתפשר. במקרה הראשון, מחלקת הפיקוח על הבנייה איתרה מבנה יביל שהוצב בצורה בלתי חוקית בשטח פרטי, ועל כן הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בראשות מ"מ וסגן ראש העיר עוזי אהרון הוציאה צו הריסה מנהלי כנגד התושב.

כידוע, במקרים מהסוג הזה כאשר הצו לא ממומש על ידי התושב, העירייה מבצעת את הפינוי בעצמה ולאחר מכן משיתה את העלויות על אותו תושב. במקרה הזה, העדיף התושב לחסוך את ההוצאות, והחליט לפנות את המבנה בעצמו. במקרה אחר שהתרחש ברחוב העבודה, בוצע צו הריסה לבית עסק שביצע תוספת בנייה באופן בלתי חוקי. במקרה הזה, ההוצאות יושתו על בעל העסק.

מ"מ וסגן ראש העיר, עו"ד עוזי אהרון, מציין: "הכלל שלנו הוא ברור. כל בנייה בלי חוקית שמתבצעת, סופה להסתיים בהריסה. אנו לא נתפשר על כך ופועלים במגוון הדרכים שעומדות לרשותנו כדי למנוע הפרות חוק. חשוב להדגיש כי במקרים שבהם העירייה נדרשת להתערב, העלויות של ההריסה חלות על פורעי החוק ועל כן אני מציע לכל מי ששוקל לבצע בנייה או תוספת בלתי חוקית לוותר על ההרפתקה המיותרת, בסימן סוף מעשה במחשבה תחילה".

ראש העיר, ליאת שוחט: "עיריית אור יהודה בראשותי לא תעבור לסדר היום על בנייה בלתי חוקית. תוספות בנייה ללא קבלת אישורים ובנייה בלתי חוקית הן עבירות לכל דבר ועניין ואנו פועלים כדי לגדוע את התופעה הזו מהשורש".