נפתח קורס פעילים קהילתיים לתושבי מתחם סיני

אחרי שכונת נווה רבין והקהילה האתיופית והבוכרית, גם במתחם סיני יצאה לדרך מועצת פעילים קהילתית שמטרתה לקדם תכניות ויוזמות בשכונה. ראש העיר, ליאת שוחט: "היוזמה הזו מוכיחה את עצמה. שמחה לראות את היענות התושבים"
15/05/2017 16:00
נפתח קורס פעילים קהילתיים לתושבי מתחם סיני

היחידה לעבודה קהילתית באגף הרווחה בעיריית אור יהודה פתחה בשבוע שעבר קורס לפעילים הקהילתיים במתחם סיני (הכולל את רחובות סיני, חלוצים, ל"ה ובן פורת). מדובר בקורס נוסף, הרביעי במספר, שנפתח בעיר במסגרת יוזמת ראש העיר ליאת שוחט להעצים את השכונות והקהילות השונות בעיר ולקדם תכניות לרווחתן.

כ-20 תושבים נפגשו במועדון הברוש לאחר שעברו תהליכי מיון. מדובר בתושבים שמגלים אכפתיות באשר לנעשה בשכונתם ומעוניינים לחולל שינוי ולתרום לקהילה. מטרת הפעילות היא ליצור קבוצה שתוכל לגבש חזון עבור הקהילה אותה היא מייצגת ולשתף פעולה באופן צמוד עם בעלי התפקידים בעירייה. הקורס עצמו יקנה כלים ויכולת לאיתור הצרכים והתכנון וכתיבת התוכניות האופרטיביות.

המפגש הראשון נערך בהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט, מנהלת אגף הרווחה, ד"ר אסתי אשל וראש היחידה לעבודה קהילתית, גאולה ישראל. ליאת שוחט ציינה במפגש: "היוזמה לכינון מועצות פעילים קהילתיים מוכיחה את עצמה היטב במהלך השנה האחרונה, ואני שמחה לראות היענות רבה גם מצד תושבי שכונת סיני. אני תמיד אומרת שרק התושבים עצמם יודעים מה הם צריכים, והתכניות שמיושמות בשטח צריכות להיעשות בעיקר בהתאם לצרכים שעולים מהשטח".

כזכור, מדובר ביוזמה נוספת של היחידה לעבודה קהילתית, לאחר שקבוצות נוספות נפתחו בשכונת נווה רבין ובקרב הקהילה האתיופית והבוכרית.