אור יהודה זוכרת את נספי הקהילה האתיופית

בטקס שהתקיים במועדון הקהילתי בעיר בהשתתפות בני הקהילה האתיופית הושם דגש על סיפורי הגבורה של הנספים בדרכם אל ארץ ישראל. סנ"צ אלי פינטו, מפקד תחנת מסובים: "אנו מתייחסים עימם ועומדים כאן כאיש אחד"
28/05/2017 15:00
אור יהודה זוכרת את נספי הקהילה האתיופית

עיריית אור יהודה ציינה בשבוע שעבר את זכר הנספים בסודן בדרכם ארצה בטקס שנערך במועדון הקהילתי בעיר, ובהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט, מנכ"ל העירייה, עופר תודר, רב הקהילה האתיופית, הרב נדב מדהני, חבר המועצה ברטה איילה ומפקד תחנת מסובים, סנ"צ אלי פינטו.

הטקס, שהונחה על ידי מנהל מוקד הקליטה מריו מלקה, כלל קטעי קריאה וקטע אומנותי שבוצע על ידי בני נוער ממחלקת הנוער בליווי חיילי הגרעין. סנ"צ אלי פינטו, מפקד תחנת מסובים, ציין באירוע: "אנו עומדים כאיש אחד לערב התייחדות לבני הקהילה שנספו בדרך לארץ המובטחת. היה להם חלום לחיים טובים יותר, להם, לבניהם ולבנותיהם. לצערנו הרב, הם לא זכו להגשים את החלום שנגדע בדרך במהלך המסע הקשה ובתנאים בלתי אפשריים".

במסגרת הטקס, הושם דגש על מחיר הגבורה ששילמו יהודי אתיופיה כדי להגשים את החלום הציוני ולהשתתף בהמשך תקומת מדינת ישראל, כאשר כ-4,000 איש נספו במסע מסודן לארץ ישראל. היום הרשמי של הטקס מצוין ביום ירושלים, וביום הזה מבקשת הקהילה האתיופית להזכיר את גבורתם של אלו שלא הצליחו להגיע לארץ ישראל המובטחת.