מאות משתתפים באירוע יום ירושלים באור יהודה

האירוע, שהופק על ידי הגרעין התורני בשיתוף העירייה, כלל תהלוכת דגלים מרהיבה ברחובותיה של העיר, משחק שלטים ומופע אקרובטי. חגיגות ופעילויות נערכו גם בבתי הספר בעיר
28/05/2017 16:00
מאות משתתפים  באירוע יום ירושלים באור יהודה

ביום רביעי שעבר נערך האירוע המרכזי באור יהודה לציון 50 שנה לשחרור ירושלים. האירוע נערך בסימן "אור יהודה מתחברת לירושלים" וכלל תהלוכת דגלים מרהיבה ביופייה ברחובות העיר בהשתתפות מאות תושבים, וכן טקס ומופע מרכזי בהיכל התרבות העירוני.

במהלך הטקס חולקו כ-500 שלטים לכל המשתתפים ונערך משחק שלטים נושא פרסים בנושא ירושלים. לאחר מכן התקיים מופע אקרובטי מצחיק בשם "אחרוני המרד בירושלים". האירוע נערך בשיתוף פעולה של הגרעין התורני ועיריית אור יהודה, והוא התקיים במעמד ראש העיר, ליאת שוחט, סגנה אפי גוטמן, ומנכ"ל העירייה, עופר תודר.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בנאומה: "את המהות של ירושלים כולנו נושאים בליבנו מגיל צעיר. היום הייחודי הזה מסמל את מרכזיותה של בירתנו בחיי עם ישראל ששב לארצו, הקים את מדינתו והכריז על ירושלים כבירתו הנצחית. ביום הזה אני מאחלת לכם ולכל עם ישראל להמשיך וליהנות מנופיה ואתריה הקסומים של ירושלים. שנדע תמיד שזה הבית האמיתי שלנו, המקום שבו נפלו לוחמים וחרפו נפשם לשחרור העיר. כמאמר המשפט 'לשנה הבאה בירושלים הבנויה', חובה עלינו להמשיך ולפתח את העיר הזו, ולבנות את ירושלים פיזית ורוחנית".

שלושה ימים קודם לכן, קיים בית ספר שיזף אירוע חגיגי לכבוד יום ירושלים, שכלל למידה ב"חברותא" של הורים וילדים במסגרת לימודי תרבות יהודית ישראלית. לאחר הלימוד, יצאה הקהילה לערב שירה בהנחייתה של נורית הירש ובביצוע שירים על ידי תלמידי בית הספר. האירוע התקיים במסגרת יוזמה של למידה בחברותא סביב ימים מיוחדים בלוח השנה העברי בריכוזה של מירב פיתוסי.

גם בחטיבת יובלים נערך הפנינג מיוחד לכבוד החג כאשר תלמידים הפעילו תלמידים אחרים במגוון תחומים.