נחנכה הגינה הקהילתית הראשונה באור יהודה

הגינה שהוקמה במרכז לשלום המשפחה ברחוב כצנלסון תהווה מוקד עלייה לרגל של בני הקהילה האתיופית שפעלו בשיתוף עם העירייה להקמתה. הגינה זכתה לשם "יהיבט ארשה", שדה קהילתי באמהרית
19/06/2017 11:30
נחנכה הגינה הקהילתית הראשונה באור יהודה

גינה קהילתית ראשונה באור יהודה נחנכה בשבוע שעבר במעמד ראש העיר ליאת שוחט. הגינה שזכתה לשם "יהיברט ארשה" (שדה קהילתי באמהרית), הוקמה בשטח המרכז לשלום המשפחה ברחוב כצנלסון בשטח ציבורי, והיא תטופח על ידי תושבים מסורים המחויבים לטיפוח השטח ולתחזוקתו. הגינה תשמש כמקום מפגש חברתי רב-דורי ומסגרת למידה של התושבים הפועלים בה, וכן תחזק את תחושת השייכות של חברי הקבוצה לאדמה ולעיר.

הגינה שומרת על שימוש ראוי בשטחי ציבור עירוניים וכן משמרת את המגוון הביולוגי בעיר. היא הוקמה כתוצאה משיתוף פעולה בין מחלקת קיימות ונגישות בעירייה, המרכז לשלום המשפחה, אגף שפ"ע והיחידה לעבודה קהילתית באגף הרווחה. את הגינה, שמיועדת בין השאר לתושבים מהקהילה האתיופית בעיר, מלווים ורד דוידוביץ', אבישי מלסון וצגהון ברוך.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "זו גאווה עבורנו לחנוך את הגינה הקהילתית הראשונה באור יהודה שתשמש כמקום שהות חשוב לבני העדה האתיופית שיזמו יחד עם העירייה את הקמתה. אני תמיד אומרת שהצרכים של התושבים הם אלו שצריכים לעמוד לנגד עינינו, ואנו נפעל להקים גינות קהילתיות נוספות בעיר. הגינה מהווה כלי חינוכי חשוב המאפשר לדור הצעיר ליישם את תפיסת הקיימות תוך שילוב של ערכים כמו חברה וסביבה".