תלמידי חט"ב יובלים תכננו את פארק נחל איילון

תלמידי כיתות ט' בבית הספר השתתפו בתכנית "צעירים מתכננים" שבמסגרתה הם יצרו דגמים לאופן שבו ייראה הפארק. ראש העיר, ליאת שוחט, הודיעה כי תשתמש ברעיונות שעלו בפרויקט. המקום הראשון שנבחר: פארק נחל איילון המעוצב כ"מרכז מיחזור"
19/06/2017 16:00
תלמידי חט"ב יובלים תכננו את פארק נחל איילון

תכנית "צעירים מתכננים" שהתקיימה לכיתות ט' בחט"ב יובלים באור יהודה הגיעה בשבוע שעבר לסיומה בטקס מרשים שכלל בחירה בדגם הנבחר לתכנונו של פארק נחל איילון הנמצא בעיר. מכיוון שתושבי העיר ברובם אינם מכירים את הנחל, יזמה עיריית אור יהודה בשיתוף פעולה של אגף החינוך, קיימות ונגישות ותפוח פיס מספר תכניות להכרת הנחל, כאשר תכנית "צעירים מתכננים" התבצעה בכל כיתות ט' ע"י ד"ר בתאל אשקול, העוסקת בתכנון מקיים.

תכנית "צעירים מתכננים" מאפשרת לצעירים להתנסות בפרויקט תכנוני מעשי, בליווי בעלי מקצוע בתחום ומקשרת בינם לנבחרי הציבור העירוניים תוך יצירת דיאלוג ביניהם. כמו כן, התכנית מפתחת אצל הצעירים מודעות למרחב הציבורי ולאתגרים של קיימות עירונית והזדמנות לתרום לקהילה בתוכה הם חיים.

הפרויקט התכנוני של תלמידי יובלים התייחס לפארק נחל איילון, כאשר הם עבדו בצוותצים והציעו דגמים של פעילויות הדרושות, לדעתם, בנחל. מכל כיתה נבחרו שני דגמים, ואלו עברו הליך שיפוט של כל התלמידים ושל צוות שיפוט, כאשר בסיומו של התהליך נבחרו ארבעת הדגמים הטובים ביותר להם הוענקו פרסים.

את המקום הראשון גרפו נופר סדס, טל בן עזרא, תובל דלאל, נופר שחר וספיר ממיסטבלוב שעיצבו את הנחל כ"מרכז מיחזור". המקום השני הלך ללירז כהן ושקד ג'נח ובמקום השלישי זכו שני צוותים - יוהד גואטה, רון חלבי ועדי כהן, וכן שיראל משיח, אושר לוי, אושר שקורי, אורין משיח וסתיו בריגה.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בטקס הסיום: "זו גאווה עבורי לראות בני נוער יוזמים ואכפתיים שמייצרים תוצרים כל כך מרשימים לאופן שבו עתיד להיראות הנחל. אני יכולה להגיד שאנו בוודאות ניקח בחשבון רעיונות רבים שעלו במסגרת הפרויקט כאשר נבצע תכנון של הפארק, ובכל מקרה, הרעיונות הטובים הללו ישמשו אותנו גם עבור פארקים נוספים בעיר. המקוריות והיצירתיות של התלמידים שלנו הרשימה אותי מאוד".