לראשונה: תושבי אור יהודה בחרו את שם השכונה החדשה

השכונה החדשה מצפון לכביש 461, שזכתה עד היום לשם "פרדס בחיסכון", תיקרא "בית בפארק" בהתאם להחלטת תושבי העיר שהצביעו על כך באמצעות הפייסבוק. ליאת שוחט, ראש העיר: "השכונה תספק אפשרות אמיתית עבור תושבי העיר הצעירים להמשיך ולהתגורר בה"
25/06/2017 18:00
לראשונה: תושבי אור יהודה בחרו את שם השכונה החדשה

כזה דבר עוד לא היה באור יהודה: תושבי העיר עצמה התכבדו לאחרונה לבחור את שם השכונה החדשה שבנייתה תחל בקרוב מצפון לכביש 461, ובסופו של תהליך הם בחרו מבין שלושה שמות לקרוא לשכונה שעד היום כונתה "פרדס בחיסכון" בשם "בית בפארק".

מבצע הבחירה התנהל במסגרת דף הפייסבוק של עיריית אור יהודה ושל ראש העיר ליאת שוחט, כאשר 384 גולשים בחרו בשם בית בפארק, והעדיפו אותו על פני פארק צפון (76 גולשים) וארבע עונות (59 גולשים). שם השכונה והלוגו שלה יוטמעו מעתה בפרסומים השונים הקשורים לשכונה והיא תמותג בהתאם למרכיבים הכוללים את שמה.

שכונת "בית בפארק" הינה חלק מהסכם הגג שחתמה העירייה לפני כשלושה חודשים, והיא תכלול 2,350 יחידות דיור במסגרת תכנית "מחיר למשתכן". התכנית כוללת הקמת רובע מגורים איכותי חדש בעיר המשתרע על שטח של כ-339 דונם ממזרח ודרום למחנות תל השומר בשטח השיפוט של אור יהודה. המתחם כולל יחידות דיור בבנייה רוויה בגובה של 9 עד 14 קומות, כאשר בשכונה ייכללו גם שטחי תעסוקה ומסחר.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "העמדנו את הבחירה של שם השכונה החדשה ברשות התושבים, כל זאת כחלק מתהליכי שיתוף ציבור שאנו מקדמים בשנה וחצי האחרונות. שכונת בית בפארק תיבנה בהתאם לסטנדרטים הגבוהים ביותר ותספק אפשרות אמיתית עבור תושבי אור יהודה הצעירים לרכוש דירות במחירים סבירים ובכך להגשים את שאיפתם להמשיך ולהתגורר בעיר. בהזדמנות הזו, אני קוראת לכל מי שטרם הוציא תעודת זכאות במסגרת מחיר למשתכן לעשות זאת".